Cum rezolvi problema când ai o singură baie şi multe burţi deranjate?

Cristina Călin, redactor-șef

Ne strânseserăm cu toții la ceea ce avea să fie cea mai tare reuniune de familie din ultimii ani. Ne adunaserăm nepoți, strănepoți, bunici și străbunici. Eu stătusem o noapte întreagă să prepar tot felul de bucate alese. Fusesem aleasă gazdă pentru eveniment și trebuia să fiu la înălțime.

Acest articol contine prezentare de produs.

Și iată-ne strânși în jurul mesei, în sufrageria noastră de apartament

… vreo 20 de persoane. Am adus salatele de ciuperci cu maioneză, salata boeuf, salata de pui cu legume și maioneză, chifteluțe și câte și mai câte. Veniseră și verișorii mei din străinătate și le era dor de mesele noastre românești, că de sofisticării erau sătui.

Și-am tot mâncat, și-am vobit, și-am râs și muzica se auzea în surdină. Stăteam fiecare pe unde puteam căci apartamentul nostru nu este chiar mare. Chiar și-așa atmosfera era foarte plăcută, cam cum este la o petrecere de olteni care nu s-au mai văzut cu toții de câțiva ani.

Copiii se jucau in dormitorul lor. Se bucurau de toate darurile primite, că doar fiecare ne-am pregătit cum am putut pentru această revedere.

Doamne, ce bine ne simțeam depănând amintiri din copilărie!

Străbunica se uita mirată la cei cinci strănepoți pe care timpul îi permisese să-i strângă la piept. Bunicile se lăudau fiecare cu isprăvile nepoților lor, iar noi, mamele, ne bucuram de un moment de relaxare. Mă uitam cu drag la verișoara mea cea mare care-și alăpta băiețelul, ultimul apărut în peisaj și motivul reuniunii noastre.

Înainte să aduc friptura, fii-mea se prezintă la bucătărie și mă anunță că pe ea o doare burta. Cum mâncase mai multe dulciuri decât de obicei, i-am recomandat să facă o pauză. Scenariul se repetă cu toți copiii. Groaza m-a apucat câteva minute mai târziu când mi-am dat seama că suntem 20 de oameni și o singură baie.

Se formase o coadă mică la baie și se dansa step la foc automat

Am început sa scotocesc prin cutia cu medicamente în speranța că am să găsesc soluția care ne-a scos și altă dată din belele. Într-o casă cu patru locatari și o baie, astfel de probleme trebuie să fie rezolvate extrem de rapid. Cum scotoceam, dau peste plicurile verzi de Stoptrans Med, pulbere. Acționează foarte repede, chiar și în cazul nou-născuților.  Era cazul să se întâmple și acum, pentru că deja se formase o coadă mică la baie și se dansa step la foc automat.

Am dizolvat repede câte un plic în apă și am dat fiecăruia câte unul. Au primit chiar și cei care nu au apucat să se plângă de dureri de stomac și care nu ajunseseră deja la baie.  Speram să-și facă și acum efectul cât mai repede și să reușim să ne ducem la capăt reuniunea. Problema cea mai mare era că nu puteam asigura logistica pentru situații care implică diareea. Am sunat preventiv la niște vecini din bloc care ar fi înțeles situația noastră și am scos toate olițele pentru a elimina copiii de la rând.

În jumătate de oră situaţia s-a liniştit, iar coada de la baie s-a micşorat. Am înlocuit friptura cu nişte pâine prăjită cu telemea, băutura cu ceai de mentă. Singura care a rămas la fel a fost distracţia şi bucuria revederii!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa