Cum îți afectează glanda tiroidă kilogramele în plus și care este legătura între tiroidă și greutate

Geta Roman, director editorial

Nivelul de colesterol ridicat, modificările de greutate corporală, în special dificultăți în a pierde în greutate, părul și unghiile fragile, scăderea performanței profesionale pot avea explicații puțin suspectate: disfuncțiile tiroidei. Pentru toate astea, există soluții naturale pe care vi le detaliem mai jos

Mănânci corect, dar totuși iei în greutate și ai colesterol ridicat? De vină ar putea  tiroida, o glandă în formă de fluture situată în fața gâtului. Aceasta produce hormoni care controlează viteza metabolismului – sistemul care ajută corpul să folosească energie. Bolile tiroidei pot încetini sau amplifica metabolismului prin afectarea producerii de hormoni tiroidieni. Când nivelul de hormoni este prea ridicat sau prea scăzut, apar o mulțime de manifestări.

Simptome frecvente: pierderi sau creșteri în greutate

Schimbările în greutate reprezintă cel mai frecvent semn care apare în afecțiunile tiroidei. Creșterea în greutate poate semnala un nivel scăzut de hormoni tiroidieni, afecțiune numită hipotiroidism. În contrast, dacă tiroida produce mai mulți hormoni decât are nevoie corpul, poate să apară pierderea în greutate, ceea ce poartă numele de hipertiroidism. Așadar, când nu se produc suficienți hormoni, metabolismul încetinește. Asta afectează diferite funcții ale organismului: s-ar putea să te simți extrem de obosită, să îți fie frig sau cald. Corpul poate de asemenea să rețină apă și sare, ceea ce duce la balonare.

În aceste condiții, te vei îngrășa, însă nu foarte mult – numai 10% din greutatea corporală este cauzată de reținerea de apă și sare de corp din cauza hipotiroidismului. Oamenii cu hipotiroidism adesea iau în greutate destul de mult înainte de a fi diagnosticți, pot experimenta oboseala, iar asta îi face să nu aibă energia să mănânce corect sau să facă mișcare regulat.
Pierderea părului este un alt semn că hormonii tiroidieni sunt în dezechilibru. Atât hipotiroidismul cât și hipertiroidismul pot cauza pierderea părului. În cele mai multe cazuri, părul va crește din nou după tratarea tiroidei. De asemenea, trebuie amintit ca glanda tiroidă este responsabilă cu secreția hormonilor necesari pentru dezvoltarea normală și armonioasă a organismului (T4, T3). Tiroida afectează pulsul și tensiunea arterială, nivelul de colesterol, nivelul de energie, tonusul muscular, văzul și stare psihică.

25% dintre femei au afecțiuni ale tiroidei

Afecțiunile tiroidale sunt întâlnite la circa 25% dintre femei, iar odată cu înaintarea în vârstă incidența acestora crește. Majoritatea afecțiunilor trec nediagnosticate, ceea ce duce la apariția de complicații. Motivul diagnosticării dificile: simptomatologia este greu de detectat, fiind nevoie de efectuarea de investigații și de diagnosticul specialistului.

Acest articol conține plasare de produse.

Începe să îți protejezi natural glanda tiroidă cu Tirolux

Din fericire, toate problemele de mai sus cauzate de tiroidă se pot rezolva cu tratamentul potrivit. Iar o soluție disponibilă și în România, care susține funcția glandei tiroide, ale cărei componente sunt sută la sută naturale, este TiroLux.

TiroLux stimulează hormonii tiroidieni și protejează glanda tiroidă și ficatul. Ingredientele produsului sunt naturale și sunt atent alese:  aminoacidul L-tirozina, magneziu din apă de mare, frunze de busuioc, alge brune de mare, fruct de Schisandra chinensis, rășină de Guggul.

Tirolux oferă sprijin glandei tiroide și:

  • Asigură un echilibru optim de hormoni tiroidieni în mod natural
  • Are rol în funcționarea HORMONILOR TIROIDIENI și FUNCȚIONAREA NORMALĂ A GLANDEI TIROIDE.
  • Ajută la METABOLIZAREA MICRONUTRIENȚILOR și CARBOHIDRAȚILOR.
  • Ajută digestia
  • Protejează celulele împotriva stresului oxidativ
  • Contribuie la reducerea oboselii

Află mai multe despre TyroLux AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa