Cum facem purificarea aerului din casă?

Cristina Călin, redactor
purificarea aerului

Purificarea aerului din casă este esențială mai ales în primii 5 ani de viață a copilului, dacă vrem să devină un adult fără probleme ale căilor respiratorii. De fapt, aerul curat în interior este important pentru calitatea vieții, pentru că bolile căilor respiratorii afectează funcționarea întregului organism.

Petrecem în interior între 50 și 90% din timpul nostru. Par niște cifre mari, însă studii recente arată că acest lucru este cât se poate de adevărat. Stând în casă, locul de care noi avem grijă, credem că aerul de-acolo este curat sau cel puțin, mult mai sigur decât cel de-afară. Este un mit care a fost demontat de un raport al Agenției Naționale de Mediu. Acesta spune că aerul din interior este de până la 5 ori mai poluat decât cel din exterior.

Poate părea ciudat având în vedere că prin casă nu circulă mașini care să împrăștie gaze de eșapament, numai că sunt o mulțime de alte surse de poluare. În top este fumul de țigară, dar și chiar dacă nu fumați în casă sigur vă dați cu parfum, folosiți substanțe chimice la curățenie, iar de acarieni nu aveți cum să scăpați indiferent ce ați face. Mucegaiul și umezeala sunt și ele surse serioase de poluare, la fel ca și părul animalelor de companie. Pe multe dintre acestea nici nu le percepem ca pericol, însă particulele invizibile sunt inhalate sau intră în contact cu mucoasele. De aici, apar o serie de probleme de sănătate, mai ales la nivelul căilor respiratorii, atât superioare, cât și inferioare.

Purificarea aerului, importantă pentru un somn bun

Copiii cu vârsta până la 5 ani sunt cei mai expuși infecțiilor respiratorii frecvente pentru că au o imunitate mai scăzută, potrivit medicilor pediatri. Poluatorii de interior înrăutățesc simptomele și agravează starea de sănătate, ajungându-se chiar la astm bronșic. Dacă nu se iau măsuri încă din copilărie, se ajunge ca la vârstă adultă să ne confruntăm cu pnenumonii dese sau alte boli ale tractului respirator.

Un aer de interior poluat e răspunzător și pentru un somn agitat. Poate v-ați întrebat de multe ori ce puteți face pentru ca cel mic să doarmă mai mult și, mai ales, mai bine. Uneori și noi, adulții, ne trezim mai obosiți decât ne-am culcat. Factorii poluatori de interior pot fi răspunzători pentru că din cauza lor scade nivelul de oxigen, iar efectele negative se văd asupra întregului organism.

În multe dintre locurile în care ne petrecem timpul în interior nu putem face schimbări, însă acasă avem șansa să ne putem purifica aerul pe care îl respirăm. Acolo stăm cel mai mult timp și, cel mai important, acolo dormim. Oricât de mult am face curat, tot nu vom reuși să avem o casă fără niciun fel de sursă de poluare. practic, fără ajutor purificarea aerului este imposibilă. Cu noul purificator de aer și umidificator de la Philips Air Combi avem această șansă. Acesta poate purifica peste 99% dintre particulele ultrafine din aer (praf fin, virusuri, acarieni, fum sau bacterii) pe o suprafață de 43mp. Cu ajutorul lui puteți îndepărta particule de până la 0,02 um.  Philips Air Combi are senzori cu ajutorul cărora monitorizează, ca mai apoi să aducă la parametrii optimi umiditatea din cameră.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre interdicțiile în sarcină, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa