Cele mai iubitoare animale de companie

Iulia Mirică
animale-de-companie-totul-despre-mame

Ce animale de companie sunt potrivite pentru cei mici?

Animalele de companie pot fi o experiență plină de satisfacții pentru cei mici. Anumite animale de companie pot fi, de asemenea, o șansă pentru copii să învețe importante de viață, deoarece piticii vor trebui să aibă grijă de un suflet. Animalele îi pot învăța pe copii despre responsabilitate și fiabilitate, sub îndrumarea părinților. Ca un bonus, unele rase de animale de companie vor fi afective, în schimbul atenției copiilor. Iată care sunt cele mai iubitoare animale de companie, perfecte pentru copii!

Citește și: Copiii şi animalele: cât de periculos este părul de animale

Păsările ca animale de companie

Păsările pot fi perfecte pentru compania celor mici. Dar deținerea unei păsări implică o grijă suplimentară față de broaștele țestoase sau pești. Unele păsări sunt extrem de inteligente, pe când altele sunt foarte sociale. Însă toate păsările necesită atenție zilnic. Un început bun pentru cei mici, precum și o alegere care implică o investiție mică, este reprezentat de peruși. Există și păsări mai scumpe și mai inteligente, cum ar fi cacadu, însă au nevoie de mai multă atenție decât perușii și canarii.

Pe lângă prietenia unui animal de companie, îți recomandăm să-i oferi copilului tău o lectură interesantă, cartea O javră, un câine și un copil, scrisă de Sidonia Drăgușanu. Este povestea în versuri a iubirii necondiționate pe care un câine i-o oferă stăpânului, indiferent de comportamentul acestuia. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

Rozătoarele ca animale de companie

Mamiferele mici, inclusiv hamsterii, porcușorii de Guinea și gerbilii, sunt relativ ușor de crescut. Cele mai multe rozătoare vor avea nevoie de un spațiu de locuit relativ mic și necesită îngrijire destul de rudimentară. Cu excepția hamsterilor, care sunt solitari, cel mai bine este să cumpărați perechi de același gen. Grija regulată și blândă va duce la o prietenie între cei mici și rozătoare, însă acestea pot mușca dacă se simt amenințate (în special hamsterii). Porcii de Guineea sunt perfecți ca animal de companie pentru cei mici, deoarece sunt iubitori.

Pisicile ca animale de companie

Cine poate rezista felinelor pufoase? Pisoii sunt printre preferații copiilor. Pisicile sunt independente, într-o mare măsură, și vor avea nevoie de mai puțină atenție decât câinii, dar nu și un angajament mai mic. Precum câinii, pisicile necesită controale veterinare regulate și imunizări. O pisică poate fi alegerea potrivită pentru familia ta, dacă aveți un spațiu de locuit limitat. Printre rasele considerate potrivite pentru copii se numără: Abyssinian (prietenoasă și sociabilă), American shorthair (perfectă și în compania câinilor), birmaneză (afectuoasă și blândă).

Câinii ca animale de companie

Cățeii reprezintă probabil alegerea clasică a animalelor de companie pentru copii. Dar alegerea câinelui ideal implică mai mult decât ochii lor care parcă vă imploră să-i luați acasă. Unele rase de câini sunt nepotrivite pentru copii. Orice rasă va avea nevoie de un angajament semnificativ, de timp și efort. Puii trebuie învățați să facă nevoile afară și necesită exerciții zi de zi, vizite la veterinar regulate, vaccinări și multă iubire. Printre rasele de câini recomandate pentru copii se numără: labrador, golden retriever, pug, cocker spaniol, câine ciobănesc australian.

Grija pentru un animal de companie poate fi o experiență pozitivă pentru cei mici, oferind divertisment și oportunități educaționale. Animalele de companie sunt creaturi care necesită îngrijire și atenție regulată. Întreținerea lor presupune un angajament financiar în plus, însă acestea vor fi capabile să îi învețe pe copii lecții despre autocontrol, altruism și responsabilitate.

Citește și:
Vocea ta: Ce facem cu câinele când vine bebeluşul?
Ce rasă de câine alegem?
Ce implică adopţia unui câine în familie?

Te-ar mai putea interesa