Ceaiuri de evitat seara

Alexandra Ion
ceaiuri de evitat seara totul despre mame

Dacă ai obiceiul de a bea ceai, este minunat, dar ai grijă că există câteva ceaiuri de evitat seara!

Ca principiu general, trebuie spus că ceaiurile nu sunt doar băuturi aromate, ele au diferite substanțe cu multiple efecte. Pentru a profita de toate beneficiile pe care le aduc ceaiurile trebuie să iei în calcul și ora la care te delectezi cu unele dintre acestea și să tai de pe listă, după ora 18.00, aceste ceaiuri de evitat seara.

Unele din ceaiuri pot conține cantități mari de teină, o substanță similară cafeinei și te pot ține trează toată noaptea, altele prin aportul mare de vitamine pot să producă indirect o stimulare a sistemului nervos central, iar altele au un puternic efect diuretic (sau laxativ) așa că îți vor strica somunul.

Iată care sunt aceste ceaiuri de evitat seara:

1. Ceaiul verde, ceaiul negru. Și unul, și altul sunt bogate în teină, iar o cană cu ceai este echivalentul unei cești de cafea. În plus, au efect diuretic și pot stimula fluxul menstrual.
2. Ceaiul de ghimbir. Este unul din cele mai bune ceaiuri. Este plăcut la gust, aromat și benefic, dar numai până la ora 18.00. Ceaiul de ghimbir este puternic revigorant și energizant, dar stimulează digestia și tranzitul intestinal, de aceea nu trebuie consumat seara. Este perfect dimineața, după prânz, dar niciodată seara.
3. Ceaiul de măceşe. Măceșele sunt fructele cu cea mai mare cantitate de vitamina C. Vitamina C nu este doar un bun protector al imunității ci și un tonic cerebral excepțional. Ceaiul de măceșe revigorează, stimulează atenția și este un excitant pentru sistemul nervos, deci este ideal ziua, dar contraindicat seara pentru că îți poate afecta calitatea somnului.
4. Ceaiul de cătină. Bobițele portocalii sunt pilule de sănătate. La fel și ceaiul de cătină. Efectele pozitive sunt uriașe, dar fiind pline de vitamine, ceea ce este foarte bine, ceaiul de cătină este un tonic excelent ceea ce îl face nerecomandat pentru consum seara.  Ceaiul de cătină te poate face să fii foarte activă, așa ca este pe lista cu ceaiuri de evitat seara, pentru a putea să dormi bine.
5. Ceaiul din cozi de cireşe. Codițele de cireșe sunt renumite pentru efectul depurativ pe care îl au. Acesta este și motivul pentru care nu trebuie băut seara, pentru că vei face câteva ture la baie, ceea ce-ți va strica somnul. Ceaiuri cu efect diuretic sunt și coada-șoricelului, ceaiul de merișor și mătase de porumb.
6. Ceaiurile aromate cu scorțișoară. Evident vorbim despre scoțișoară veritabilă și despre ceaiuri care se respectă și nu folosesc chimicale. Pudra de scorțișoară, chiar și în cantitate mică, este un excelent tonic cerebral, iar prin aceasta combinația dintre scorțișoară și alte plante poate să-ți strice somnul de noapte.

În replică, după ora 18.00 te poți răsfăța cu aroma ceiurilor de lavandă, iasomie, tei și mușețel, sau cu ceaiul de roiboos. Toate îți vor menaja somul și te vor ajuta să ai un somn odihnitor.

Citeste si:

Ceaiuri care combat insomnia

Tratamente de înfrumuseţare cu ceai verde

6 motive pentru a consuma mai des ceai de mentă

Te-ar mai putea interesa