Să zicem că piticul tău are lecția de pian în fiecare marți, la ora 11:00. Iar meseria de mamă presupune și ca tu să-ți aduci aminte acest detaliu, să-l pregătești pe cel mic și să ai grijă să ajungă mereu la timp la lecție. Dar, la 11:05, primești un mesaj de la profesorul de pian, care te întreabă dacă mai ajungeți sau s-a întâmplat ceva. Cu siguranță s-a întâmplat ceva dacă nu reușești să-ți aduci aminte ceva atât de simplu ca lecția de pian a copilului tău, care are loc în aceeași zi, săptămână de săptămână.
Sau te pregătești, într-o dimineață, să-i pregătești micul dejun piticului tău și să-l duci la școală, până când copilul îți aduce aminte că este sâmbătă și că trebuie să meargă la înot și la fotbal. Iar atunci te întrebi ce fel de mamă ești, dacă propriul copil trebuie să-ți spună cum să-ți faci meseria de mamă?
Nu este vorba de faptul că uiți lucruri, ci că nu reușești să ajungi niciodată la timp. Chiar dacă reușești să calculezi exact timpul necesar pe care îl aloci fiecărui copil și te trezești cu trei ore înainte de plecare. Fie că te pierzi în știrile de pe internet, băutul cafelei sau machiajul de dimineață, cumva nu contează cu cât timp înainte te trezești. Copiii nu vor să se îmbrace, tu nu găsești hainele potrivite, și te uiți la ceas văzând că ai întârziat deja, iar cei mici nici măcar nu s-au spălat încă pe dinți. În alte zile, reușești să le faci micul dejun piticilor, să le pregătești hainele cu o seară înainte și să-ți faci machiajul perfect. Și ajungeți mai devreme cu o jumătate de oră la școală sau la cursurile copiilor. Cumva, parcă universul și timpul parcă îți joacă feste.
Dar, chiar și când ajungi mai devreme, se întâmplă să constați că haosul continuă. Unul dintre copii a plecat de acasă în papuci, altul a uitat să se spele pe dinți, iar tu ai uitat gustările acasă. Iar acest lucru îi face pe ceilalți să creadă că ești dezorganizată și că te încadrezi cu brio în stereotipurile femeilor care nu se descurcă. Dar, în final, nu este atât de rău pe cât crezi, chiar dacă cei din jurul tău au impresia că micuții tăi suferă din cauza ta. Chiar nu se întâmplă acest lucru, pentru că, până la urmă aceasta este rutina voastră, așa sunteți voi, așa că ar trebui să dai mai puțină atenție acestor factori exteriori în relația cu copiii tăi.
Sursă: scarymommy.com
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.