Cauzele retenţiei de apă

TOTUL DESPRE MAME

Cauzele retenţiei de apă pot fi nenumărate, de la un stil de viață nesănătos, până la anumite afecțiuni. Persoanele care se confruntă cu această problemă au articulațiile umflate și dureroase, abdomenul mărit și dificultăți de respirație.

Menopauza, una dintre cauzele retenției de apă

În perioada menopauzei, multe femei câștigă câteva kilograme în plus din cauză că țesuturile încep să rețină apa,  din cauză că nivelul de progesteron scade. Și femeile însărcinate se pot confrunta cu această problemă, din cauza schimbărilor hormonale care au loc în corp în timpul sarcinii.

Retenția de apă poate fi și urmarea unui stil de viață sedentar, de aceea este important să faci cel puțin 30 de minute de mișcare, în fiecare zi.

Bolile de ficat pot fi de vină

Corpul poate să rețină apă și din cauza unor boli de ficat, a hipertensiunii arteriale, a hipotiroidismului, a insuficienței venoase cronice, dar și ca urmare a unor afecțiuni renale. În acest caz, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic.

Şi medicamentele pot fi de vină

De asemenea, această problemă poate să apară și din cauza unor medicamente, precum anticoncepționalele, corticosteroizii, antidepresivele și anumite pastile folosite în tratarea hipertensiunii arteriale. În acest caz, trebuie să îți anunți medicul, care va decide ce este de făcut.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa