Când sunt periculoase durerile de cap dese

TOTUL DESPRE MAME
dureri de cap

Cine nu s-a confruntat cu durerile de cap?

Deși de multe ori ele trec de la sine, îți pot afecta activitățile zilnice. Bine este să știi cum să o tratezi, dar și când este cazul să mergi la medic pentru un consult.

Deși incomode și dureroase, cele mai multe dureri de cap și atacuri de migrenă nu pun în pericol viața persoanei. Cu toate acestea, durerile de cap frecvente și persistente pot fi  simptome ale altor boli, unele dintre ele destul de grave, deși în cazuri rare.
Iată, așadar, ce boli pot semnala durerile frecvente de cap și când sunt acestea periculoase!

Când sunt periculoase durerile de cap – cefaleea grupată și acută

Cefaleea grupată este rară, cu simptome care includ durere de cap scurte, dar extrem de severe, împreună cu grave dureri de ochi, roșeață, rinoree (secreție nazală) sau nas înfundat și căderea pleoapei.

De regulă, de această formă de durere de cap suferă mai mult bărbații, decât femeile; apare în același moment al zilei; printre cauzele apariției se numără: anumite medicamente, fumatul, alcoolul și unele alimente (de exemplu ciocolata).

Cefaleea acută apare, de obicei, la copii și se caracterizează prin apariția unor dureri bruște, care dispar destul de repede. O posibilă cauză a apariției acestui tip de cefalee este infecția respiratorie. Consultul medicului este vital!

Când sunt periculoase durerile de cap – durerea de cap însoțită de greață și vărsături
Durerile de cap care apar dintr-o dată și care sunt însoțite de febră, confuzie, pierderea cunoștinței, dificultăți de vorbire sau de menținere a echilibrului, dureri de ochi sau de urechi pot indica un accident vascular cerebral sau hemoragie intracerebrală. Diagnosticarea cauzei care stă la baza unor astfel de dureri de cap pot include teste de sânge, RMN și puncție lombară.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa