Câini care nu lasă păr. Ideali pentru cei cu alergii

Anca Vlad
caine copii joaca afara

  Câini care nu lasă păr sau hipoalergenici. Aceștia sunt mai căutați ca niciodată. Poate și pentru că numărul alergiilor de acest fel este în creștere, mulți iubitori de animale caută rase de câini considerate hipoalergenice, fiind dispuși să dea chiar și câteva sute de dolari pe un exemplar. Deși niciun câine nu este întru totul hipoalergenic, există câteva rase cunoscute ca fiind potrivite pentru persoanele care au alergie.

  Câini care nu lasă păr: Shih Tzu

  wikipedia

  Shin Tzu este loial și prietenos și, din fericire, hipoalergenic. Blana lui nu năpârlește, firele de păr căzându-i numai în timpul perierii.

  TRIVIA: Numele de Shih Tzu vine de la renumitul câine-leu chinezesc. Această înfățișare se datorează faptului că animalul a fost împerecheat în așa fel încât să semene cu leul ilustrat în arta orientală.

  Câini care nu lasă păr: Terrier tibetan

  infocaini

  Terrierul tibetan este exemplul cel mai bun că hipoalergenic nu înseamnă lipsit de păr. El se află însă pe lista alcătuită de Amy Dick pe homesalive.ca deoarece năpârlește foarte puțin. Dezavantajul este că blana lui deasă necesită periere constantă.

  TRIVA: Acești câini pufoși au fost la un moment dat companioni ai călugărilor budiști, dar și câini de pază pentru păstorii nomazi.

   

  Pe lângă prietenia unui cățeluș, îți recomandăm să-i oferi copilului tău o lectură interesantă, cartea O javră, un câine și un copil, scrisă de Sidonia Drăgușanu. Este povestea în versuri a iubirii necondiționate pe care un câine i-o oferă stăpânului, indiferent de comportamentul acestuia. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

  Câini care nu lasă păr: Terrier maltez

  pets world

  Terrierul maltez este cunoscut pentru minunata lui blană albă mătăsoasă, dar ale cărei fire nu le vei găsi pe mobile sau haine. Reprezentanții acestei rase sunt veseli, jucăuși, docili și foarte iubitori.

  TRIVIA: Inițial s-a crezut că terrierul maltez este înrudit cu cel tibetan, dar originile lor nu sunt foarte cunoscute. Au fost cunoscuți ca și câinii doamnelor romane și se bănuiește că prindeau șoareci în orașele antice și în cele medievale.

  Câini care nu lasă păr: Grifon de Bruxelles

  index.hr

  Grifonul de Bruxelles este cunoscut pentru abilitățile lui de paznic și pentru personalitatea extrovertită și prietenoasă. Și el face parte din rasele hipoalergenice, din moment ce foarte rar îi cade un fir de păr din blană. Deși au tendința de a socializa mai mult cu o persoană decât cu alta, Grifonii de Bruxelles sunt animale de companie extraordinare în familiile cu copii.

  TRIVIA: Grifonul de Bruxelles este foarte expresiv, de aceea este preferat în filme sau spectacole. Cel mai popular dintre reprezentanții acestei specii este probabil cel care a apărut împreună cu Jack Nicholson în filmul „Mai bine nu se poate”.

  Câini care nu lasă păr: Câine de apă portughez

  Zooland.ro

  Musculosul câine de apă portughez este loial și energic. Blana lui năpârlește foarte puțin, așa că aceasta este o rasă hipoalergenică, care necesită totuși periere constantă.

  TRIVIA: Câinii de apă portughezi sunt rari, dar poate ați auzit de Bo, Primul Câine. Barack Obama l-a primit pe Bo cadou de la fiicele lui când a devenit președinte al Statelor Unite.

   

  Câini care nu lasă păr: Wheaten Terrier cu blană moale

  wikipedia

  Wheaten-ul Terrier cu blană moale este vesel și energic. Acest câine inteligent este recunoscut pentru agilitate, obediență, urmărire și terapie cu animale.

  TRIVIA: Wheatenul Terrier cu blană moale a apărut în Irlanda ca și câine de fermă. Supranumit „ogarul săracului”, Wheaten Terrierul a fost folosit la paza turmelor, a fermelor și la prinderea rozătoarelor.

  Câini care nu lasă păr: Pudel (jucărie, miniatură sau standard)

  wikipedia

  Pudelii, care sunt de trei dimensiuni – jucărie, miniatură și standard -, sunt unii dintre cei mai populari câini din lume. Aceste animale inteligente și perspicace sunt considerate, de asemenea, hipoalergene.

  TRIVIA: În afară de faptul că nu năpârlesc prea mult, pudelii sunt recunoscuți și pentru obsesia lor de a mirosi frumos!

   

   

  Câini care nu lasă păr: West Highland White Terrier

  wikipedia

  Alintat cu diminutivul Westie, acest terrier este prietenos și activ și are o blană dublă. Loial stăpânului, Westie este muncitor, bun câine de pază și hipolergenic. Năpârlește și el, dar într-o măsură foarte mică.

  TRIVIA: West Highland White Terrier provine din încrucișarea dintre Cairn și Scottish Terrier pentru a crea o rasă perfectă pentru vânătoarea de vulpi.

  Câini care nu lasă păr: Bichon Frisé

  wikipedia

  Sociabil, independent și ușor de dresat, Bichonul Frisé are o blană hipoalergenică, al cărui aspect îi dă tot timpul o alură de cățeluș.

  TRIVIA: În franceză, Bichon Frisé înseamnă Câinele Cârlionțat. Pe vremuri, Bichonul Frisé era companionul marinarilor, poate și pentru că iubește apa.

  Câini care nu lasă păr: Terrierul Kerry Blue

  Zooland.ro

  Supranumit și Irlandezul Albastru, terrierul Kerry Blue a fost crescut ca și câine de muncă, pregătit pentru mânarea turmelor și vânarea dăunătorilor. Kerry are părul asemănător cu al omului, ca finețe, și nu năpârlește.

  TRIVIA: Kerry Blue se naște cu blana neagră. Albastrul apare abia când animalul împlinește doi ani.

  Câini care nu lasă păr: Bichon Havanez

  wikipedia

  Bichonul Havanez este ager și prietenos, potrivit pentru familiile cu copii. Sunt incredibil de sociabili și recunoscuți pentru mersul vioi.

  TRIVIA: Havanezul este obișnuit cu viața bună poate și pentru că de-a lungul timpului a fost deținut numai de familiile înstărite din Cuba. Din cauză că sunt nedezlipiți de stăpânul lor, au căpătat porecla de câinele-velcro.

  Câini care nu lasă păr: Câinele chinezesc cu creastă

  dogspot

  Atât cel fără blană, cât și cel cu trupul acoperit de blană fină, sunt hipoalergenici. Alerți și agili, câinii din această rasă năpârlesc foarte puțin.

  TRIVIA: Câinele chinezesc cu creastă are originile în… Africa. Negustorii chinezi l-au luat la bordul navelor lor pentru a vâna dăunători.

  Câini care nu lasă păr: Scotish Terrier

  wikipedia

  Independent și teritorial, Scottie este un companion loial. Adaugă la asta faptul că năpârlește foarte puțin și te-ai ales cu un animal de companie perfect.

  TRIVIA: Scottish Terrierul a fost mereu prezent în cultura populară, fiind zărit deseori în brațele celebrităților. Unii dintre cei mai iluștri reprezentanți ai rasei au locuit la Casa Albă, fiind deținuți de Franklin D. Roosevelt, respectiv, George W. Bush.

  Câini care nu lasă păr: Spaniel de apă irlandez

  infocaini

  Rasa a apărut în urmă cu multe secole. Câine de vânătoare și animal de companie, Spanielul de apă irlandez este prietenos, activ și devotat stăpânilor.

  TRIVIA: Blana lui are nevoie de periere regulată, dar rasa este considerată hipoalergenică deoarece năpârlește mult mai puțin decât altele.

   

   

  Câini care nu lasă păr: Schnautzer (pitic sau standard)

  Wikimedia Commons

  Schnautzerii sunt inteligenți și foarte energici, indiferent dacă sunt pitici sau standard. Ei sunt excelenți câini de pază și vânători de dăunători, dar sunt populari și ca animale de companie, datorită loialității lor și a blănii hipoalergenice.

  TRIVIA: De-a lungul timpului, schnautzerii uriași au îndeplinit multe sarcini pe lângă oameni: au fost câini ciobănești, polițiști, de căutare și de salvare, detector de droguri.

  Câini care nu lasă păr: Basenji

  wikipedia

  Alert și energic, Basenji provine din Africa Centrală și a fost creat pentru vânătoare. Deși poate fi greu de dresat, Basenji este inteligent și răspunde foarte bine comenzilor învățate. Blana lui năpârlește puțin, este hipoalergenică și necesită minimum de periere.

  TRIVIA: Basenji se remarcă prin faptul că nu latră, ci scoate un urlet lung. Mai mult, ei se curăță la fel ca pisicile.

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa