Crosul Familiei îi aşteaptă în Bucureşti pe copii şi pe părinţi

Raluca Dumitrică
Crosul Familiei | Totul despre mame
Crosul Familiei, un eveniment antrenant pentru părinți și copii

Sportul, stilul de viaţă sănătos și distracția se vor împleti în acest final de săptămână

Crosul Familiei | Totul despre mame
Crosul Familiei, un eveniment antrenant pentru părinți și copii

Asociația Emovere şi Ro Club Maraton, cu sprijinul Asociației Medicilor de Familie București şi a Bayer România, organizează sâmbătă, 25 octombrie, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.), Crosul Familiei. Evenimentul sportiv va începe la ora 11:00 și își propune să fie un manifest al adoptării unui stil de viaţă sănătos pentru familiile din România. La linia de start a Crosului Familiei sunt așteptați peste 400 de mămici, tătici și copii, care se vor putea înscrie la intrarea principală a parcului Alexandru Ioan Cuza, în intervalul 10.00 – 11.00.
Startul Crosului Familiei va fi dat de Carmen Brumă și Elisabeta Lipă, cele două invitate speciale dovedindu-și de-a lungul timpului iubirea și pasiunea pentru mișcare și fiind, totodată, o dovadă concretă a beneficiilor adoptării unui stil de viaţă sănătos. La final, familiile participante vor primi mere sănătoase de la Irinuca, medalii și diplome, iar cele câștigătoare, premii din partea Bayer, susținătorul oficial al Crosului.

Crosul Familiei, un eveniment care îi unește şi mai mult pe părinți şi pe copii

Crosul Familiei se va desfășura pe trasee separate pentru echipe formate din cuplul părinte – copil, în funcție de vârsta copilului. Fiecare cuplu părinte – copil va primi câte un număr și câte o panglică pe care o vor ține în mână, atât părintele cât și copilul fiind nevoiți să-și adapteze reciproc ritmul în care aleargă.
Premiile, constând în tricouri, mere de la Irinuca (simbolul Emovere pentru un stil de viață sănătos) și produse oferite de Bayer, vor fi acordate în foișorul de lemn, pe podium, de către invitatele speciale ale evenimentului, Carmen Brumă și Elisabeta Lipă, cu care concurenții vor avea ocazia să se fotografieze și de la care vor putea lua autografe, la finalul competiției.

Sportul și alimentația sănătoase, de maximă importanţă pentru familii

Potrivit Fundaţiei Americane de Studiu al Somnului, o familie care adoptă un stil de viață sănătos este mai activă, are o alimentație mai corectă, petrece mai mult timp în aer liber, se odihnește mai bine. Prin urmare, poate fi considerată mai fericită, aşa cum afirmă Asociația Medicilor de Familie București (AMFB). Adoptarea unui stil de viață sănătos poate crește durata de viață a membrilor unei familii. Este important ca părinții să se informeze și să își educe micuții în legătură cu beneficiile mișcării sau a alimentației sănătoase. Totodată, părinții trebuie să conștientizeze faptul că exemplul personal este cel care își va pune amprenta asupra evoluției viitorului adult.
In acest spirit vine si declaratia Monicai Popescu, președintele Asociației EMOVERE, asociație de consiliere, educație și suport emoțional înființată în anul 2007 de către un grup de specialiști psihologi, medici, profesori, jurnaliști interesați de dezvoltarea sănătoasă a copilului și a familiei, de integrarea armonioasă a fiecărui individ în lumea înconjurătoare. Aceasta a afirmat: „din 2010, am căutat împreună cu sportivii de la Ro Club Maraton și cu psihologii noștri o soluție pentru a aduce părinții și copiii împreună în parc să se bucure de mișcare. Am cunoscut de atunci mii de campionii ai sănătății, care au dus mai departe mesajul nostru de viață echilibrată, în care sportul și alimentația sănătoasă sunt esențiale atât pentru copii, cât și pentru părinți”.
Pe de alta parte, Dr. Șerban Damian, președintele Asociației Ro Club Maraton subliniaza ca obiectivul asociației Ro Club Maraton este acela de a promova alergarea ca formă de activitate fizică accesibilă oricui, de la copiii care fac primii pași în viațăși până la sportivii de performanță. Tot acesta a declarat că „oamenii zilelor noastre sunt extrem de sedentari. E nevoie să transmitem permanent mesajul că fără activitate fizică nu se poate vorbi despre un stil de viață sănătos, iar acest mesaj trebuie să ajungă, în principal, la copii și la familie, pentru că acolo se formează deprinderi esențiale care pot marca întreg cursul vieții”.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa