9 metode simple pentru umidificarea aerului din casă

Daniela Ghiorghe
umidificarea aerului

Umidificarea aerului din casă reprezintă o problemă cu care ne confruntăm odată cu venirea anotimpurilor reci. Pe măsură ce temperaturile scad, avem tendința să dăm drumul la căldură, lucru care duce la uscarea aerului.

În timp ce majoritatea dintre noi am învățat să trăim cu efectele secundare inconfortabile al acestui mediu, precum electricitatea statică, piele uscată sau păr umflat, unii dintre noi vor să scape de această problemă, scrie naturallivingideas.com.

Mai jos găsești 9 metode pentru umidificarea aerului din casă:

Îmbracă-te main bine și dă căldura mai încet

Centrala este cauza principală a aerului uscat din casă. Dacă poți, redu temperatura termostatului și pune pe tine încă un strat de haine.

Caută și etanșează fisurile

În afară de alte locuri mai puțin evidente, în majoritatea zonelor din preajma ușilor și a geamurilor există câteva crăpături sau fisuri prin care intră aer rece de afară. Odată ce le-ai găsit, etanșează-le.

Nu mai folosi uscătorul de păr

La fel ca uscătorul de haine, doar că la o scală mai mică, aparatele mici precum uscătoarele de păr care folosesc aer încălzit vor deshidrata împrejurul lor în timp ce funcționează. Scoate-l din priză și lasă-l deoparte pe timpul iernii. Pe măsură ce aerul se umidifică, părul tău va fi mai ușor de aranjat.

Lasă apă să fiarbă la foc mic

Unul dintre cele mai bune moduri de a crește umiditatea în casă este să pui o oală mare plină cu apă pe aragaz, la foc mic. Opțional, poți adăuga diferite ierburi aromatice în apă, pentru un parfum subtil. Va rezulta un aer umidificat și frumos mirositor.

Plasează recipiente cu apă prin casă

Dacă nu te încântă ideea să lași o oală să fiarbă pe foc, poți crea un efect similar prin plasarea a unor recipiente cu apă în apropierea surselor de căldură. Niște locuri bune sunt lângă calorifer și implicit fereastră.

Cumpără-ți o fântână interioară

Arată bine din punct de vedere estetic, iar sunetul lor te calmează. Fântânile interioare reprezintă  mai mult decât un obiect decorativ. În timp ce apa din fântână curge, o parte din ea este absorbită de aer. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra umidității aerului din casă.

Fă duș cu ușa de la baie deschisă

Dacă  nu vrei să cheltuiești bani în plus pe o fântână interioară, te poți folosi de altceva pentru a avea parte de același efect. Presupunând că intimitatea nu este o problemă, poți lua în calcul varianta să faci duș cu ușa de la baie deschisă. Aburul creat în această „fântână” imensă se va plimba prin interiorul casei.

Nu scurge apa din cadă

Dacă preferi să faci o baie în detrimentul dușului, nu scoate capacul de la scurgere, ci lasă apa să se evapore. Datorită suprafeței mari, apa din cadă poate furniza multă umiditate în casa ta. Chiar și după ce apa se răcește, aerul care intră în contact cu aceasta va căra o cantitate mică de umiditate.

Ia-ți plante

Plantele nu sunt bune doar ca să-ți facă locuința să arate bine. De asemenea, acestea curăță și umidifică aerul din jurul lor.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa