5 motive să dormi dezbrăcată

Iulia Mirică
motive-sa-dormi-dezbracata-totul-despre-mame

De ce e bine să dormi dezbrăcată?

Nu trebuie să te convingem de beneficile pe care le are un somn bun, da? Ei bine, știai că poți obține beneficii suplimentare dacă dormi dezbrăcată? Ceea ce am știut de atât de multă vreme, știința a reușit să confirme până la urmă.

Iată 5 motive perfect logice, demonstrate științific, care ar trebui să te convingă să dormi fără haine!

Citește și: Somn uşor pentru toată familia!

Duce la un somn mai liniștit și profund

Deși îți place să îți fie cald atunci când dormi, este important, de fapt, să ai un mediu mai rece în timpul somnului. Temperatura corpului tău scade progresiv în timpul somnului, aceasta fiind o tendință naturală a corpului, așa că fiindu-ți prea cald din cauza pijamalelor poate perturba somnul.

Reglează nivelul de cortizol

Cortizolul este un hormon de stres care poate provoca multe daune în organism, atunci se menține la un nivel ridicat pentru o perioadă mai lungă. Dacă temperatura corpului este prea mare atunci când dormi, nivelul de cortizol tine să rămână ridicat, chiar și după ce te trezești. Acest lucru poate duce la anxietate crescută, pofte de mâncare nesănătoase, creștere în greutate. Dormitul dezbrăcată te va ajuta să păstrezi o temperatură a corpului mai scăzută și să dormi bine, astfel încât organismul să poată produce și reglementa cortizolul în mod corespunzător.

Stimulează metabolismul

O temperatură mai scăzută a corpului în timpul nopții poate ajuta la revitalizarea metabolismului, potrivit unui studiu din anul 2014, publicat în revista de specialitate Diabetes.

Are beneficii pentru piele

Atunci când dormi dezbrăcată, corpul tău poate să respire. Părțile intime, axilele și picioarele sunt în general restricționate toată ziua și sunt adesea acoperit de multiple straturi, chiar și în timpul verii. Aceasta este ocazia perfectă pentru a le oferi o șansă să respire. Acest proces poate duce la reducerea riscului apariției bolilor de piele, cum ar fi piciorul atletului – micoza piciorului – care este provocată de pielea umedă, acoperită.

Te vei apropia mai mult de partenerul tău

Contactul pielii tale cu cea a partenerului tău va declanșa eliberarea hormonului numită oxitocină. Această substanță reduce nivelul de stres, scade riscul de depresie, te ajută să te simți mai conectată cu partenerul tău și duce la îmbunătățirea vieții intime.

Citește și:
Ceaiuri care combat insomnia
Elevii au nevoie de somn!
Recomandări practice pentru somnul copiilor

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa