5 cauze pentru uscăciunea vaginală. Ce soluții există pentru a stimula lubrifierea?

Magda Popescu

Contactul sexual poate fi lipsit de plăcere atunci când vaginul nu este lubrifiat îndeajuns. Acest fenomen de uscăciune vaginală sau lubrifiere insuficientă este o tulburare frecventă care afectează un număr mare de femei. Există câteva explicații medicale, dar și soluții eficiente pentru a readuce plăcerea în dormitor!

Acest articol conține prezentare de produs.

Un cumul de factori fizici, psihologici, dar şi hormonali duc la o slabă lubrifiere vaginală. Odată depistați, soluțiile sunt simple și la îndemâna tuturor!

Cele mai întâlnite cauze pentru uscăciunea vaginală

Infecţiile vaginale. Foarte des întâlnite la femei, infecțiile vaginale au diverse cauze și dau simptome de arsuri și mâncărimi, dar inhibă și procesul de lubrifiere vaginală. Dacă ai simptome care seamănă cu cele descrise mai sus, un test de secreție vaginală este primul pas spre diagnosticarea corectă a uscăciunii vaginului.

Scăderea nivelului de estrogen. Când apar dereglări hormonale, acestea se simt mai ales în dormitor. Iar un prim simptom este uscăciunea vaginală. Trebuie să ştii că estrogenul menţine sănătatea vaginală, asigurând o lubrifiere optimă, o elasticitate a pereţilor şi un PH acid în interiorul vaginului. Atunci când nivelul acestui hormon scade, vaginul tău devine fragil, iar lubrifierea insuficientă este doar una dintre consecinţe.

Un preludiu superficial poate duce la această problemă intimă. Atunci când zona genitală nu se vascularizează îndeajuns, lubrifierea devine un proces anevoios.

Stresul și stările de anxietate. Sunt factori emoționali și psihologici care afectează și relația intimă. Lubrifierea insuficientă apare ca urmare a unor probleme emoţionale, stresul şi grijile afectând circulaţia sângelui.

Igiena. Spălăturile exagerate sau utilizarea unor soluții ce modifică echilibrul normal al florei vaginale pot induce, de asemenea, uscăciunea vaginală.

Sfaturi pentru a combate uscăciunea vaginală

Cauza unei slabe lubrifieri se va stabili prin anamneză și un examen ginecologic complet, inclusiv examenul secreției vaginale și a culturii din colul uterin. Însă, până la stabilirea diagnosticului corect, poți ajuta local cu Mastrelle Chic.

Mastrelle Chic este un gel vaginal eficient în hidratarea și lubrifierea mucoasei vaginale, restabilirea elasticității normale, precum și în prevenția și tratamentul atrofiei vaginale asociate dezechilibrului hormonal fiziologic (sarcina, naștere, a doua jumătate a ciclului menstrual) sau în condiții induse de oboseală, stres, administrarea de anticoncepționale hormonale, aplicarea radioterapiei sau chimioterapiei, utilizarea tampoanelor intime.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa