5 alimente indicate pentru combaterea insomniei

Raluca Dumitrică

Ceai de musetel impotriva insomniei Totul despre mameCe gustări poţi să iei înainte de culcare ca să dormi mai bine şi să nu te confrunți cu insomnia

Temperatura din camera sau gradul de umiditate adecvat sunt aspecte ce te pot împiedica să ai un somn bun. Uneori, însă, nu doar aceste lucruri îţi provoacă insomnii, ci şi alimentaţia.

Noi ne-am gândit la această problemă şi de aceea îţi propunem 5 alimente care sunt utile pentru  un somn bun.

Ştiai că ne petrecem aproximativ o treime din viaţă dormind şi că somnul liniştit este o sursă de tinereţe şi de energie? De aceea trebuie să ai şi tu parte de un somn bun, iar odihna mult dorită se poate obţine şi dacă acorzi mai multă atenţie alimentaţiei.

Alege să mănânci în fiecare seară măcar unul dintre cele 5 alimente ce te ajută să ai un somn bun:

1. Cireşe

Cireşele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe, datorită parfumului şi dulceţii lor. Aceste fructe delicioase sunt pline de beneficii pentru sănătate, dar pentru bucătăria noastră, deoarece cu ajutorul lor putem pregăti o sumedenie de reţete absolut senzaţionale. Puteţi să mâncaţi liniştiţi cireşe proaspete seara, pentru că au melatonină, un compus vital pentru  reglarea ciclurilor de somn şi extrem de util pentru oamenii care au un program inconstant de odihnă. Dacă sunteţi interestate de alte alimente ce conţin melatonină, atunci puteţi să vă îndreptaţi atenţia şi către porumb dulce şi orez, alte două alimente care conţin acest compus şi care sunt la rândul lor utile pentru un somn bun.

2. Ton

Tonul conţine un aminoacid numit triptofan, care se mai regăseşte şi în pui, curcan, pâine din cereale integrale şi soia. Potrivit speciaistilor, el ajută corpul să producă serotonină, substanţă care te ajută să te relaxezi şi să dormi.

3. Lapte de soia

Acesta te poate ajuta ajută datorită aminoacidului de mai sus, dar şi datorită cantităţii de calciu pe care o conţine, o substanţă care ajută organismul să manufactureze melatonina. Un pahar de lapte cald de soia băut înainte de culcare îţi oferă nu numai relaxare, dar şi un imbold la somn.

4. Ceai

O sigură ceaşcă de ceai poate face minuni, relaxându-te şi pregătindu-te pentru somn. Alege un ceai care să nu aibă cofeină, de preferat unul de muşeţel, care are proprietăţi calmante. Nu bea foarte mult lichid înainte de somn, totuşi, pentru că este foarte posibil să te trezeşti în timpul nopţii ca să faci o vizită la baie. E de preferat să-ţi faci un ceai concentrat, ca să nu-şi piardă proprietăţile, dar într-o ceaşcă mică.

5. Cereale

Cerealele sunt şi ele unul dintre cele 5 alimente utile pentru un somn bun. Deşi majoritatea dintre noi le consumă dimineaţa, la micul dejun, ele nu sunt de neglijat nici seara. Efecul cerealelor se datorează triptofanului, dar şi fibrelor şi complexului de carbohidraţi din cereale, care cresc nivelul insulinei din sânge şi ajută aminoacidul să ajungă la creier. Deoarece pe piaţă se găsesc extrem de multe feluri de cereale, recomandarea noastră sunt cereale fără zahăr adăugat, dar şi fără coloranţi şi conservanţi.

Diana Marasoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa