Tratamente naturale pentru durerile în gât – Par învechite şi banale, dar tratamentele de pe vremea bunicii sunt la fel de eficiente şi astăzi!
Când te doare gâtul, ai senzaţia că nimic nu merge cum trebuie şi tot ce ţi-ai dori este să stai acasă, în pat, sub pătură. Dacă primul lucru la care te gândeşti sunt pastilele clasice din farmacii, mai aşteaptă!
CITEȘTE MAI MULTE: Pentru tuse, cel mai bun medicament este niciun medicament!
Poţi să le dai o şansă unor tratamente naturale pentru durerile în gât, care te ajută să rezolvi această problemă. Pe lângă faptul că aceste tratamente naturale pentru durerile în gât pot fi la fel de eficiente ca pastilele din reclame, nici nu vin însoţite de efecte secundare.
Iată câteva sugestii care te vor ajuta să depăşeşti rapid şi eficient sâcâitoarele dureri în gât, cu condiţia ca aceste tratamente naturale pentru durerile în gât să fie urmate chiar de la primele simptome.
Nu trebuie să uiţi că, dacă simptomele persistă sau dacă faci febră, este indicat să faci un drum la medic, care îţi va spune cât de gravă este problema.
Tratamente naturale pentru durerile în gât. Foloseşte gargara cu sare sau cu ceai din ceapă pentru a-ţi curăţa-ţi gâtul
Una dintre cele mai simple variante de a scăpa de inflamaţie în timp record este metoda gargarei cu apă cu sare. Dizolvă o singură linguriţă de sare într-un pahar cu apă încălzită şi aceasta îţi va extrage excesul de fluide din gâtul inflamat şi îţi va alina durerea instantaneu. Mai poţi înlocui în reţetă sarea cu oţet de mere, adăugând şi o linguriţă de miere, pentru un gust mai bun.
CITEȘTE MAI MULTE: Sirop de ceapă pentru tuse. Cum se prepară, în ce alte afecțiuni ajută
O altă variantă de gargară este cea cu ceapă, care garantează o bună curăţare a faringelui inflamat. Curăţă o ceapă şi taie-o cât mai mărunt, după care pune conţinutul la fiert într-un vas cu un 1 litru de apă. Adaugă şi o linguriţă de miere, iar cu lichidul obţinut clătește-ţi gâtul câteva secunde, repetând procedura de câteva ori.
Apelează la inhalatii cu aburi şi la băi fierbinţi
Dă drumul la apă fierbinte şi, după ce se umple cada, stai în apă 10 minute. Inhalează din plin aburii şi încearcă să rezişti cât mai mult în sauna improvizată, pentru a elimina cât mai multă apa prin toţi porii.
Tratamente naturale pentru durerile în gât. Mănâncă doar alimente moi şi calde
Elimină din meniul tău zilnic alimentele dure şi reci, care pot irita şi mai mult gâtul, precum coaja de pâine. Alege fructe moi şi supe calde. Cea mai bună ar fi o supă de roşii sau de pui, dar optează pentru variantele făcute în casă.
CITEȘTE MAI MULTE: Supă cremă de ceapă și crutoane
Bea cât mai mult ceai de ghimbir
Acest ceai este probabil cel mai bun remediu pentru un gât inflamat. Deşi nu excelează la capitolul gust, el îţi va calma durerile supărătoare. Ia două bucăţi de ghimbir proaspăt, curăţă-l de coajă şi taie-l în felii cât mai mici. Pune-l într-un litru de apă la fiert şi lasă-l timp de un sfert de oră pe foc. Când e gata, adaugă lămâie şi miere după gust.
Poți citi mai multe articole despre acest subiect:
- Ce să faci când copilul tușește? În niciun caz nu îi dai antibiotice. Sfaturi practice de la specialiști
- Radiografia tipurilor de tuse și măsurilor care se impun în funcție de vârsta copilului
- Roșu în gât la copii. De ce apare, când trebuie tratat cu antibiotice explică dr. Anca Cochino
- Top remedii care întăresc sistemul imunitar și tratează răcelile
Diana Mărășoiu/andreearaicu.ro