Rețete de sucuri verzi. 3 recomandări anti-oboseală

Raluca Dumitrică
rețete de sucuri verzi pahare
Poţi să-ţi reglezi nivelul scăzut de energie cu aceste rețete de sucuri verzi.

  Poţi să-ţi reglezi nivelul scăzut de energie cu aceste trei rețete de sucuri verzi. În după-amiezile în care ţi-ai pierdut orice urmă de energie, nu te lăsa tentată de cană de cafea în plus! Sucurile naturale cu vegetale verzi sunt o soluţie pentru a te revigora şi a reuşi să închei ziua la cote maxime.

  Sucurile verzi se pot prepara cu uşurinţă în casă, din fructe şi legume proaspete, fiind extrem de sănătoase şi adevărate cocktailuri energizante. De aceea, cumpără de la piaţă sau din raionul de legume de la supermarket pătrunjel, kale, spanac, broccoli, iarbă de grâu, salată, ţelină verde şi castraveţi, transformă-le în sucuri şi corpul va primi în timp record o cantitate mare de antioxidanţi, vitamine şi minerale.

  Rețete de sucuri verzi, soluția sigură pentru reenergizare

  Băuturile verzi sunt unul dintre cele mai rapide mijloace de energizare, pentru că organismul beneficiază dintr-o dată de un boost uriaş de nutrienţi pe care, altfel, i-am lua treptat din alimente şi n-ar mai avea acelaşi efect.

  Un alt amănunt interesant este că vitaminele şi minerale sunt absorbite în corp mult mai rapid din sucuri decât din legumele întregi. Atunci când consumăm alimente întregi, corpul trebuie să separe fibrele de sucuri într-un proces deloc rapid, iar, dacă digestia nu e foarte eficientă, există posibilitatea de a pierde nutrienţi esenţiali. Pe de cealaltă parte, sucurile naturale verzi au nevoie doar de 20 de minute ca să fie absorbite şi corpul se remineralizează rapid.

  Suc din pătrunjel, broccoli şi mere verzi

  Ingrediente: 2 mere verzi fără coajă, o jumătate de căpățână de broccoli, o legătură de pătrunjel şi 2 morcovi (opţional)

  Preparare: Adaugă-le rând pe rând în storcătorul pentru fructe şi legume. Pune sucul astfel obţinut într-un pahar, adaugă puţină gheaţă, dacă vrei să fie mai răcoritor, şi consumă-l imediat.

  Suc din kale, castraveţi şi pere

  Ingrediente: o mâna de kale (un tip de varză), un castravete, o tulpină de ţelină verde, o pară, o bucată mică de ghimbir proaspăt şi o linguriţă de suc de lămâie verde (limetă)

  Preparare: Pune legumele în aparatul pentru făcut suc, toarnă-le într-un vas mai mare şi amestecă-le, urmând ca la final să adaugi zeamă de limetă. Savurează sucul!

  Suc din spanac, castraveţi şi limetă

  Ingrediente: 3 ceşti de spanac, o lămâie verde (limetă), un castravete, o pară şi un măr verde

  Preparare: Pune-le în aparatul pentru suc şi serveşte sucul imediat. Opţional, mai poţi adăuga încă o pară sau încă un măr, dacă ţi se pare că sucul că nu este foarte uşor de băut.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.o

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa