10 motive să consumi polen crud

Iulia Mirică
polen-crud-totul-despre-mame

De ce este bine să consumi polen crud?

Timp de ani de zile, fitoterapeuții au recomandat polenul crud ca un aliment deosebit de nutritiv.

Polenul conține vitamine, minerale, carbohidrați, lipide și proteine. Polenul de albine poate include, de asemenea, saliva albinelor. Este important să nu confundați acest polen crud cu mierea naturală, fagurele, veninul de albine sau lăptișorul de matcă. Aceste produse nu conțin polen crud. Iată câteva dintre cele mai cunoscute utilizări ale polenului crud!

Sursă de energie

Gama de elemente nutritive regăsite în cadrul acestui polen crud îl transformă într-un energizant natural ideal. Carbohidrații, proteinele și complexul de vitamine B ne poate ajuta să continuăm ziua prin consolidarea rezistenței organismului și lupta cu oboseala.

Hidratează pielea

Polenul de albine este adesea folosit în produsele de actualitate care au ca scop tratarea bolilor inflamatorii și iritațiilor ale pielii, cum ar fi psoriazis sau eczeme. Aminoacizii și vitaminele protejează pielea și ajută la regenerarea celulelor.

Efect asupra sistemului respirator

Polenul de albine conține o cantitate mare de antioxidanți, care pot avea un efect anti-inflamator asupra țesuturilor plămânilor, prevenind instalarea astmului.

Tratarea alergiilor

Polenul reduce prezența histaminei, ameliorând multe alergii. Doctorul Leo Conway, din Colorado, a raportat că 94% dintre pacienții săi au fost complet eliberați de simptomele alergice odată ce au fost hrăniți pe cale orală cu polen crud. Polenul de albine este eficient împotriv unei game largi de boli respiratorii.

Ajută sistemul digestiv

În plus față de vitaminele, mineralele și proteinele sănătoase pe care le conține, polenul de albine conține și enzime care pot ajuta la digestie. Enzimele ajută corpul uman să obțină toate substanțele nutritive necesare din alimentele pe care le consumăm.

Stimulează sistemul imunitar

Polenul este bun pentru flora intestinală și, prin urmare, sprijină sistemul imunitar. Potrivit expertului de sănătate holistică, Doctorul Joseph Mercola, polenul de albine are proprietăți de tip antibiotic, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva virușilor contractanți. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care protejează celulele de la oxidarea dăunătoare a radicalilor liberi.

Tratează adicțiile

Polenul este folosit și pentru vindecarea dependențelor și inhibarea poftelor, prin suprimarea impulsurilor. Deoarece polenul de albine blochează poftele, este o soluție ideală pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus.

Sprijină sistemul cardiovascular

Polenul de albine conține cantități mari de rutin, un bioflavonoid antioxidant care ajută la întărirea capilarelor, vaselor de sânge, rezolvând problemele circulatorii și corectând nivelul de colesterol. Proprietățile sale puternice anti-coagulante ar putea ajuta la prevenirea atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale.

Ajută în lupta împotriva hiperplaziei de prostată

Bărbații care suferă de hiperplazie benignă de prostată pot găsi o alinare în utilizarea polenului de albine. Acesta poate ajuta la reducerea inflamațiilor, pentru a opri impulsurile frecvente de a urina.

Soluție pentru problemele de infertilitate

Polenul crud stimulează și reface funcția ovarelor, putând fi folosit pentru a ajuta la accelerarea sarcinii. Fiind și un stimulent hormonal, este considerat și un afrodisiac important.

Consultă un medic apifitoterapeut pentru un tratament personalizat cu polen crud.

 

Citește și:
Remedii naturiste împotriva transpiraţiei excesive
Există vreun sirop “minune” pentru creşterea imunităţii?
12 plante recomandate în sarcină
Remedii pentru imunitate
Cum să te ferești de răceli: 8 idei simple și la îndemâna oricui

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa