„Crezi că ştii ce bei?”, cartea care dărâmă mituri a prof. Mencinicopschi, acum în librării

Raluca Dumitrică
Crezi că ştii ce bei? | Totul despre mame
„Crezi că ştii ce bei?”, o carte care va dărâma mituri

Volumul recent lansat în Bucureşti îşi propune să schimbe percepţia generală despre hidratare

Crezi că ştii ce bei? | Totul despre mame
"Crezi că ştii ce bei?", o carte care va dărâma mituri

„Crezi că ştii ce bei?”, cea mai nouă carte a Prof. Dr. Mencinicopschi, o carte care învaţă omul ce, cum, cât şi când să bea, oferind informaţii esenţiale despre consumul de apă, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool, a fost recent lansată în Bucureşti. Lansarea acestui volum care îşi propune să revoluţioneze mitul hidratarii a fost organizată de Coreus Publishing şi găzduită de Andreea Marin, jurnalistă cunoscută pentru atenţia acordată stilului de viaţă sănătos. Tot în cadrul acestui eveniment s-a lansat cărticică „Crezi că ştii ce bei?”, ce conţine fragmente despre apă şi hidratare extrase din cartea cu acelaşi titlu a prof. Mencinicopschi şi care este însoţită de 2 testere de verificare a purităţii apei.

A bea nu este totuna cu a te hidrata!

Cartea, care pleacă de la premisa că a bea nu este totuna cu a te hidrata şi, aşa cum suntem ceea ce mâncăm, suntem şi ceea ce bem, abordează ca temă principală însăşi sursa vieţii – apa. Banală, simplă, dar esenţială, apa este vitală în dezvoltarea noastră, însă cu adevărat importantă este tocmai cunoaşterea şi clarificarea noţiunilor din sfera ”lichidelor”. Cartea este şi ea însoţită de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul cărora se poate verifica nivelul de nitraţi din apa pe care o consumăm zilnic.
„Dacă bei apă nu înseamnă că te hidratezi, iar apa se mănâncă, nu se bea! Ştiu că aceste lucruri sună ciudat, însă, credeţi-mă, este adevărat! Cartea pe care tocmai am lansat-o explică şi clarifică regulile de bază ale sănătăţii vieţii, evidenţiind importanţa lichidelor în viața noastră. Este foarte important ca fiecare să ştie ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Un manual modern al hidratării corecte şi eficiente

Prin noua sa carte Dr. Menci explică amănunte despre principalele lichide consumate de om, laptele, apa, ceaiul, cafeaua, sucurile şi alcoolul, stabilind o serie de reguli pentru un stil de viaţă sănătos. A bea apă nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corectă este reprezentată de cantitatea de apă care rămâne în celulele, ţesuturile, organele şi sistemele de organe ale corpului uman.
Este foarte important ca fiecare om să înveţe ce fel de lichide trebuie să bea şi modul în care trebuie să le consume, adică să adere la una dintre cele mai eficiente terapii, cea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra îmbătrânirii.
Tot din carte aflăm că apa vie structurată este cea mai valoroasă apă pentru hidratare şi poate fi găsită în legumele şi fructele de sezon care conţin aproximativ 80-90% apă. Dar fructele şi legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apă, iar omul trebuie să consume apă, fiind singurul lichid care hidratează fiziologic organismul de la nivel celular.

Laptele matern, prima sursă de hidratare a omului

Dr. Menci subliniază şi că primul şi cel mai important lichid cu care intrăm în contact din momentul în care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevărat adaptat necesităţilor sugarului. Laptele speciei umane conţine cea mai mare contitate de lactoză, necesară construirii creierului.
Referitor la a bea ceai, profesorul ne spune că înseamnă a te hidrata fiziologic şi eficient, dar numai dacă prepari ceai după anumite reguli. În ceea ce priveşte consumul de cafea, acesta se recomandă a fi moderat. Cea mai bună cafea este cea preparată la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care conţine substanţe ce cresc nivelul colestrolului, dar şi altele iritante pentru organismul uman, regăsite în zaț.
În cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate în casă, la blender, făcute în combinaţie cu apă plata oligominerală de calitate din fructe şi legume cât mai puţin tratate sau biologice şi servite în maximum 30 de minute de la preparare.

Volumul „Crezi că ştii ce bei?” poate fi cumpărat de pe www.doctormenci.ro şi din librăriile partenere, în timp ce broşura „Crezi că ştii ce bei?” se găseşte în principalele supermarketuri din ţară.

Te-ar mai putea interesa