Simți că nu mai poți? Avem 10 idei despre cum te poți relaxa

Cristina Călin, redactor
Simți că nu mai poți

Indiferent de cât mult ajutor ai atunci când ai copii, indiferent cât de cooperanți sunt aceștia, indiferent cât de mult muncești cu tine însăți ca să îți educi răbdare, tot există zile în care îți vine să te închizi în baie și să nu mai ieși de-acolo decât scoasă de cei de la descarcerare. Și cum faci să treci cu bine peste momentele acestea? Iată câteva idei de pe scarymommy.com de la o mămică din SUA ca să te inspiri atunci când simți că nu mai poți:

Oferă-ți un răsfăț!

Ieși singură din casă și bei jumătate de oră o cafea fără să tragă cineva de tine sau comandă-ți ceva doar pentru tine. În funcție de buget poți să îți iei un ruj, o rochie, o carte, o agrafă, orice te face să te simți bine, care îți dă senzația că ai făcut ceva doar pentru tine.

Gaspar Gyorgy: Faptul că renunțăm la noi înșine în favoarea unor dorințe ale copilului nu este dovadă de iubire

Trimite copiii devreme la culcare!

Dacă simți că nu mai poți, mai găsește-ți resurse pentru încă jumătate de oră, dă-le să mănânce, fă-le baie și bagă-i în pat la somn. Oricum somnul e bun pentru copii. Trebuie totuși să-ți asumi că ziua următoare va începe mult mai devreme decât de obicei.

Lasă-i să facă ce vor!

Știu că a doua zi vei regreta decizia, dar pentru câteva ore vei putea să citești o carte, să faci o baie lungă sau pur și simplu să stai liniștită. Asta dacă poți face abstracție de ce se întâmplă în jurul tău. Dar, ca mamă, sigur ai dezvoltat în timp un astfel de sistem de autoapărare psihică!

Cum să evadezi în doi când ai copii

Vorbește cu alți părinți!

Sigur găsești în grupul tău de cunoștințe pe cineva căruia să-i dai un telefon și să-i povestești că efectiv nu mai poți. Chiar dacă nu te poate ajuta cu ceva practic, măcar te descarci. O poți suna chiar pe mama ta, dar riști să auzi ”Ah, așa era și tu! Acum mă înțelegi?”

Fă-ți planuri pentru un viitor mai îndepărtat!

Gândește-te unde veți pleca în concediu anul viitor, caută oferte, visează la plaje și soare. Sau pur și simplu lasă-ți imaginația să zburde. Planifică o excursie într-o țară exotică, chiar dacă știi că bugetul nu te lasă să ajungi acolo prea curând. Măcar te bucuri de peisaje și înveți și lucruri noi.

Ai copii mici? Iată câteva ponturi care-ți vor face viața mai ușoară!

Respiră!

Ieși din camera în care se întâmplă haosul, du-te într-una în care este liniște (cât se poate) și respiră adânc. Cam ca la ora de sport când ne spunea profesorul inspiră-expiră, inspiră-expiră. Nu te aștepta să devii zen, dar măcar te vei calma cât de cât.

Amintește-ți că nu va dura o veșnicie!

Amintește-ți de ultimele clipe în care familia a petrecut frumos, fără ca nimeni să plângă, să urle sau să se tăvălească pe jos. Și crizele de azi vor trece. Așa e cu copii, undeva între agonie și extaz.

Citește o carte!

Chiar dacă nu ai timp decât de doar câteva pagini, faptul că reușești să le parcurgi îți va lua gândurile de la momentele mai puțin bune pe care le traversezi.

Cheltuieli personale de care nu ar trebui să te simți vinovată

Plângi!

Nu e nimic rușinos! Dacă simți că nu mai poți, plângi până te liniștești. Este absolut normal și este și bine pentru sănătatea ta să elimini energiile negative cu care te-ai încărcat.

Trage un pui de somn!

Dacă ai copiii mici, profită de somnul lor de prânz și dormi și tu cu ei. Dacă sunt mai măricei, întinde-te puțin și, dacă reușești să ațipești măcar 20 de minute este perfect. Lasă totul pentru mai târziu și gândește-te doar la tine!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa