Sfaturi de prim ajutor pentru a salva o prietenie aflată în impas

Raluca Dumitrică
Cum să salvezi o prieteni/Totul despre mame
Nepunctualitate | Totul despre mame
Nepunctualitatea poate fi un mare impediment într-o relaţie de prietenie

La vârsta maturităţii, relaţiile de amiciţie sunt mai valoroase decât la adolescenţă, sunt mai profunde, dar şi mai vulnerabile în acelaşi timp. Când  îţi superi un prieten sau când o prietenie în impas e pe punctul de a se destrăma, ia în considerare câteva sfaturi de prim ajutor.

Prietenia bună poate ajunge în impas

Când ajungem la vârsta adultă,  cercul de prieteni se poate restrânge şi apropiaţii îşi mai schimbă comportamentul, iar adevăratele prietenii sunt puţine, dar foarte importante. Deoarece la această vârstă preocuparea majoră se îndreaptă către  salvarea relaţiilor de cuplu şi consolidarea relaţiilor cu copiii noştri, nu mai observăm micile gesturi care îi pot răni pe prietenii dragi. Deşi ne-am obişnuit să ne fie alături  necondiţionat, asta nu înseamnă că relaţia noastră cu ei va funcţiona la infinit, iar la un moment dat o să vedem că ne aflăm într-o prietenie în impas.

Faci şi tu greşeli? Iată sfaturile de prim ajutor ca să salvezi o prietenie în impas!

Credeţi că numai partenerul sau copiii voştri merită atenţia voastră? Şi prietenia este tot o relaţie de iubire, iar, dacă nu primeşte dovezi de afecţiune, atenţie şi grijă, riscă ase deterioreze pe zi ce trece. Astfel, în momentul în care vei avea nevoie de sfatul bun al prietenei tale, vei găsi în locul ei o persoană care te ascultă din politeţe, dar care nu va mai putea să te înţeleagă. Nu te pripi cu acuzaţiile şi nu o învinovăţi pe ea. Este foarte posibil ca şi tu să ai un rol important în “despărţirea” voastră, de aceea te sfătuim să acorzi mai mult atenţie detaliilor importante! Dacă şi tu faci greşeli ca cele de mai jos, încearcă să pui sfaturile noastre în aplicare, pentru a salva relaţia de prietenie!

1. Ai uitat de ziua prietenei tale

Ştim cu toate că, de când suntem mame, memoria ne mai joacă şi feste. Deşi un smartphone sau contul tău de Facebook-ul te anunţă la timp ca să-i mai poţi da un telefon de “La mulţi ani!” prietenei tale, se întâmplă ca uneori să uiţi să faci şi lucrul asta. Iar, dacă îţi aduci aminte, totuşi, de aniversare, îţi dai seama că nu mai ai de unde să-i cumperi un cadou deosebit. Dacă nu şi-a dat seama de greșeala ta, cumpără-i rapid un voucher la librăria preferată sau la magazinul în care intră cel mai des. Dacă s-a cam prins că ai uitat, cere-ţi scuze pur şi simplu, fără să dai vina pe programul încărcat sau pe problemele de-acasă. Cu sinceritatea nu vei da greş niciodată.

2. Nu eşti punctuală

Să fii nepunctuală pare a fi o greşeală minoră şi chiar se întâmplă de multe ori să ai o scuză potrivită care să-ţi justifice întârzierea. Poţi chiar să-i dai un mesaj în care să o anunţi cât e mult întârzii, suntem siguri că nu va fi nicio problema. Dar, dacă tot repeţi episoadele de nepunctualitate, atunci ai intrat în bucluc. Caută o soluţie adevărată şi nu te mulţumi cu gândul că prietena ta s-a obișnuit cu întârzierile tale. Dați-vă un punct de întâlnire unde poate să facă ceva când tu întârzii, aşa cum este o librărie sau un magazin.

3. Nu ai fost lângă ea când a avut nevoie

Ni se întâmplă tuturor ca de-a lungul vieţii să trecem printr-o serie de momente care ne marchează definitiv, iar cei care ne sunt alături în acea perioadă devin foarte importanţi pentru noi. Tu n-ai fost într-o astfel de etapă alături de prietena ta pentru că te simţeai copleşită de nevoile ei? Atunci nu încerca să te scuzi declarând că ai avut o perioada dificilă, pentru că o va deranja faptul că încerci să dai impresia că viaţa ta este mai grea şi mai importantă decât a ei. Recunoaşte că ai dezamăgit-o şi că realizezi că trebuia să fii lângă ea, întreab-o  dacă poţi să te revanşezi cumva şi dacă te refuză, aşteaptă să nu mai fie supărată. Singura metodă de a repara lucurile stricate în relaţia voastră este să ai răbdare, la un moment dat vei putea reveni uşor-uşor în viaţa ei.

Diana Marasoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa