Oltea Tudose şi sfaturile pentru depăşirea blocajelor, la Serile TOTUL DESPRE MAME

Raluca Dumitrică
oltea-tudose-totul-despre-mame
Oltea Tudose la Serile TDM

Cunoaşterea de sine este doar unul dintre paşii spre vindecare

Ce moment mai bun să te cunoşti pe tine însăţi poate fi decât perioada vacanţelor, când (în sfârşit!) ai mai mult timp să stai, să asculţi şi să observi? Oltea Tudose, expert în a sprijini mamele să îşi găsească menirea în viaţă şi terapeut Theta Healing, ne-a prezentat la ediţia din iulie a Serilor TOTUL DESPRE MAME tocmai acele mijloace prin care mamele pot depăşi blocajele din viaţa lor şi pot să se autocunoască.

Prezentarea Oltei Tudose, o mamă a doi copii cu o frumoasă şi interesantă experienţă profesională şi personală (a locuit zece ani în Germania unde a studiat şi practicat arhitectura, dar unde l-a şi cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ), a debutat cu o incursiune în viaţa sa de familie, viaţă ce nu a fost ocolită de probleme de cuplu şi zbucium interior. Din tumultul şi trăirile sale zilnice s-a născut dorinţa de a se descoperi în relaţionarea cu oamenii şi cu viaţa sa, dar şi concluzia că revelaţiile personale se vor ţine lanţ în permanenţă. Drept urmare, ceea ce s-a întâmplat a fost o îmbarcare conştientă pe acest drum, menită să o ajute în evoluţia sa. În urma acestor nevoi stringente, Oltea a participat la numeroase cursuri de dezvoltare personală, la workshopuri de meditaţie şi diferite tipuri de terapii.

Paşi către eliminarea blocajelor personale

Revenind la tema serii, Oltea Tudose a pus pe tapet o serie de sfaturi concrete pentru depăşirea acestor blocaje pe care toată lumea le poate avea la un moment dat în viaţă. Astfel, ea a accentuat necesitatea cunoaşterii personale, prin intermediul căreia te poţi conecta mult mai bine cu sinele, poţi conştientiza momentele fericite şi îţi poţi face proiecţii referitoare la stările propriii, dar te poţi şi conecta cu tot ce înseamnă calităţile tale. De altfel, există mai multe posibilități de a face ceva pentru tine, iar cei 11 paşi concreţi în acest sens, pe care Oltea Tudose îi promovează şi în cadrul seminariilor sale, conectarea cu sine, iertarea trecutului, libertatea, echilibrul, conectarea cu pământul, iertarea, conectarea cu energia banilor, claritatea, încrederea în viitor, iubirea şi recunoştinţa şi contribuţia, sunt o înlesnire către succesul în acest domeniu intim.

Somatizările la copii, o problemă actuală

La finalul evenimentului, dr. Mihaela Ştefănoiu, medic specialist psihologie la REGINA MARIA – Reţeaua Privată de Sănătate, reţea care a susţinut ediţia a de iulie a Serilor TDM, le-a expus celor prezenţi delicata problemă a somatizărilor la copii, proces cauzat de impactul emoţional la care sunt expuşi cei mici. Aceasta a prezentat câteva exemple menite să îi ajute pe părinţi să identifice somatizările, venind în completarea fiecărui exemplu cu modalităţi prin care le putem aborda. Specialistul a mai subliniat că este extrem de important să observăm limbajul nonverbal al copiilor şi să îi încurajăm să comunice. Tot medicul a accentuat că trebuie să fim atenţi la nevoile copiilor şi să înţelegem că realitatea lor este formată de ceea ce li se comunică. De aceea, în momentele în care părinţii inventează lucruri ca să nu îi întristeze pe copii apar reacţii imprevizibile din partea lor, iar aceste reacţii se pot manifesta de multe ori sub forme vizibile şi îngrijorătoare precum boala fizică (otite repetate, psoriazis etc).

Pe parcursul evenimentului, copilaşii care au venit la Serile TOTUL DESPRE MAME alături de părinţii lor au putut să se bucure de cele mai ghiduşe şi ingenioase activităţi la un atelier destinat lor. Acesta a fost coordonat de Ioana Grozea de la de ZenBebe.ro, cu ajutorul Nicoletei Botan de la funny-land.ro, şi i-a pus pe copii faţă în faţă cu formele de ipsos, pensulele, culoarea, creativitatea şi buna dispoziţie.

Foto: Fotografii de familie

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa