Nu sunt mamă, dar vă dau sfaturi

sfaturi-chiar-daca-nu-sunt-mama-totul-despre-mame

  În urmă cu un an am ajuns în redacția Totul despre mame, un altfel de site față de ce eram obișnuită. Mi-am dorit să vă scriu, chiar dacă nu sunt mamă încă. Trebuie să recunosc că mi-a fost teamă, dar simțeam că am atâtea lucruri de spus!

  Cum să dai sfaturi dacă nu ești mamă?!

  De ce? Cum îndrăznesc să dau sfaturi dacă nu știu ce înseamnă să ai un copil? Am primit reproșuri pentru că am recunoscut asta, însă toate sfaturile mele au la bază nevoile personale de copil. V-am scris despre umilința copiilor și că nu sunt de acord cu asta. Poate că am fost acidă, însă în calitate de copil și viitoare mamă m-am revoltat. Sigur că încă nu știu cât de obosită poate fi o mamă, sigur că nu știu la ce stres este supusă în fiecare zi și sincer habar nu am cum voi reacționa eu atunci când voi deveni mamă. Dar în calitate de copil, mă revolt pentru că știu cât de negativ pot influența un copil reacțiile părinților.

  Învăț în fiecare zi de la voi!

  V-am povestit despre acele cuvinte urâte pe care eu le auzeam în copilăria tovarășului Ceaușescu Eu te-am făcut, eu te omor. Și voi, dragi mămici ați rezonat cu mesajul meu. Pentru că și voi la rândul vostru poate că ați auzit acele cuvinte odioase și știți ce impact negativ au.

  Am scris o serie de reguli pentru un tată de fetiță. La rândul meu sunt fetița cuiva și mi-a fost atât de ușor să vă povestesc despre dorințele unui copil. Și eu am eroul meu, bărbatul care a contribuit la femeia care am devenit astăzi: tata.

  Dragă mămică, ți-am spus trăiește prezentul, nu amintirile și știi de ce? Pentru că la rândul meu am o mamă care îmi spune cât de mult regretă că a trecut timpul pe lângă ea și nu s-a bucurat suficient de mine. Eu nu știu cum e, dar e suficient să-mi văd mama și să învăț din greșelile ei. Eu nu mi-aș dori ca atunci când voi fi mamă să am așa regrete.

  Mamele perfecte nu sunt perfecte. Mama mă întreabă tot timpul dacă și unde a greșit în tot acest timp. Ea zice că nu e perfectă, eu spun că este divinitatea mea. E perfectă pentru că mă ascultă tot timpul, e perfectă pentru că mă iubește ca pe nimeni altcineva, iar eu simt asta în fiecare secundă, e perfectă pentru că uneori a mai greșit, dar și-a cerut scuze de fiecare dată, e perfectă pentru că există. Astăzi avem relația perfectă de mamă-copil și suntem mândre de asta.

  Iar vouă, dragi mămici, vă doresc să aveți parte de o relație la fel de frumoasă cum am eu cu mama. Vă doresc să nu vă fie teamă și să aveți încredere deplină în copilul vostru. Cred că cea mai bună regulă de parenting, pe care o puteți aplica de altfel în orice relație este să vă puneți în locul celuilalt. Cum te-ai simți tu dacă ți-ai fi propria mamă?

  Poate că nu v-am scris mult, însă cu siguranță mi-ați citit articolele și n-ați fost puțini. Din asta trag o singură concluzie: empatizați cu nevoile copilului, iar eu vă admir!

  Dragi mămici, răbdare multă! Eu învăț în fiecare zi de la voi și abia aștept momentul în care voi deveni mamă!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa