„Mindfulness la masă. Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient”, lansat la Bucureşti

Raluca Dumitrică
headspace-totul-despre-mame

Cel mai nou volum publicat de Multi Media Est Publishing, „Mindfulness la masă. Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient”, este disponibil acum şi în limba română

O altfel de lansare de carte a avut loc săptămâna trecută, când la Therapy Bistro din Bucureşti s-a lansat „Mindfulness la masă. Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient”, de Andy Puddicombe, volum apărut la editura Multi Media Est Publishing. Altfel, deoarece cartea nu este, aşa cum ar părea la o prima citire a titlului, o carte despre diete, ci mult mai mult de atât!

Vremea bună, un loc foarte cozy şi luminos, precum şi o serie de invitaţi deosebiţi au fost ingredientele principale la evenimentul de lansare a cărţii „Mindfulness la masă – Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient”, de Andy Puddicombe. La eveniment au participat Larisa Petrini, Health Coach, Andra Bolohan, psihoterapeut, Georgiana Ilie, reporter la Decât o Revistă şi blogger la www.taietel.com, Gabriela Mătăchescu, fondator BioCorner, şi Miruna Jovin, coordonatorul colecţiei Exist a editurii Multi Media Est Publishing, cea care a şi moderat evenimentul.

Da, ar trebui să ne gândim mai mult la mâncare!

Primul invitat care a deschis dialogul despre nouă apariţie editorială a fost Larisa Petrini, Health Coach şi Ambasador Jamie Oliver în România, care le-a spus celor prezenţi că volumul este extrem de practic şi că Andy Puddicombe a făcut pentru meditaţie ceea ce a făcut Jamie Oliver pentru gastronomie. Discutând puţin şi despre ce înseamnă Health Coach şi despre faptul că focusul acestuia este pe termen lung, pentru ca clientul să ajungă la un alt fel de viaţă, Larisa Petrini a spus că atunci când ne gândim puţin mai mult la mâncare, nu doar ca la ceva ce trebuie făcut, ca să supraviețuim, şi îi acordăm mai multă importanţă, observăm că putem reduce cantitatea de mâncare. În plus, ne mai putem pune întrebări de genul „dacă m-aş iubi cu adevărat, aş mânca sau n-aş mânca lucrul asta?”, ceea ce ne este iarăşi de ajutor.

Mindfulness şi prin consumarea alimentelor de sezon

Georgiana Ilie a fost cea care preluat cursul dialogului, accentuând că, din punctul său de vedere, unele dintre cele mai utile sfaturi legate de alimentaţie ar fi să mâncăm alimente de sezon şi să consumăm alimente locale. Aceste două recomandări au fost testate chiar de ea, iar utilitatea lor vine din faptul că şi corpul nostru se adaptează la anumite condiţii specifice timpului şi locului în care se află, de aceea, hrănirea lui adecvată, raportată la acele condiţii, nu-i va perturba echilibrul şi cursivitatea.

Problemele emoţionale, sursa mâncatului în exces

Psihoterapeutul Andra Bolohan a intrat şi mai mult în teritoriul echilibrului şi non-echilibrului, spunându-le celor de faţă că în spatele mâncatului necontrolat se ascund nişte vinovaţi uşor detectabili, şi anume problemele emoţionale. Greutatea subnormală sau cea în exces este, de asemenea, efectul acestor probleme emoţionale, iar experienţa sa de psihoterapeut a făcut-o să-şi dea uşor seama că atunci când mergi pe firul poveştilor oamenilor, descoperi că în spatele lor sunt răni.

BioCorner şi exerciţiul de mindfulness

De la această lansare nu a lipsit un adevărat exerciţiu de mindfulness, desfăşurat cu ajutorul BioCorner, care le-a oferit celor prezenţi câte o ciocolată raw cu diferite arome. Toată lumea a fost rugată să îşi folosească pe rând simţurile, pentru a ajunge la înţelegerea deplină a alimentului consumat şi la conștientizarea beneficiilor nu doar fizice, ci şi mentale pe care acesta le aduce organismului. Pentru că, până la urmă, aşa cum unul dintre invitaţi a şi spus, ciocolată mediază locul dintre corp, suflet şi spirit.  Gabriela Mătăchescu, fondator BioCorner, a făcut la rândul ei o recomandare, pe post de concluzie, şi anume să includem alimente vii în alimentaţie, alimente care ne aduc energie şi macro nutrienţi.

Despre volumul „Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient. Mindfulness la masă”, de Andy Puddicombe, vom mai afla şi pe 24 iunie, la ediţia din această luna a Serilor TDM, când invitat va fi Carlos L’Abbate, profesor de yogilates la Yogilates.ro. Prezentarea va fi făcută în limba engleză, iar înscrierile se pot face aici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Sorin Tărău

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa