Mama e cea mai bună prietenă

Există prieten mai bun decât mama?

Ani la rând credeam că mama e cea mai cicălitoare ființă de pe pământ și nu-mi doream decât să cresc și să scap de gura ei. Așa de nerecunoscători suntem uneori! Ani la rând credeam că mama nu înțelege nimic și tot ce putea să facă era să vorbească în continuu. Iartă-mă, mama! Nu știam atunci că tu-mi vei fi cea mai bună prietenă! Nu știam atunci că tu chiar aveai dreptate în tot ce-mi spuneai.

Ca de la copil la mamă vă spun să aveți răbdare! Aveți răbdare și iertați-ne neștiința. Iertați-ne că nu știm de la început că voi sunteți cele mai bune ființe de pe pământ. Iertați-ne că nu avem suficientă încredere de la bun început. Iertați-ne și că nu vă credem că ne vreți binele. Va trece timpul și o să ne pară rău. Dar știți ce? Când copiii ajung să aibă suficient discernământ, toate eforturile voastre nu vor fi în zadar! Pentru că nimic nu se compară cu legătura care se creează între o mamă și un copil.

Într-o zi copilul tău va ajunge un adult cu prieteni speciali, cu personalități care vor contribui la formarea lui, capabili să ofere sfaturi bune, dar nimeni nu va fi ca tine. Pentru că datorită ție el va fi cineva. Pentru că datorită ție, copilul tău va ști ce înseamnă iubirea necondiționată. Atât de specială ești tu!

Mama e cea mai bună prietenă

Pentru că știe când am nevoie de ea. De câte ori nu ți-a fost greu și chiar în acel moment mama ta te-a sunat? Cum știi ea  să fie prezentă fără să-i ceri asta? „Nu știu, dar simt„. Asta mi-a spus mama.

Iubirea ei e necondiționată

În ziua în care m-ai născut, tu ai făcut o promisiune: că-mi vei fi alături, indiferent ce s-ar întâmpla. Îți mulțumesc mamă pentru asta și-ți cer iertare că nu am știut până acum. Îți mulțumesc că în zilele întunecate tu mi-ai adus lumină. Îți mulțumesc că atunci când mă simțeam singură tu ai fost acolo să-mi amintești că nu sunt singură. Îți mulțumesc că atunci când n-am știut să iau decizii tu m-ai îndrumat cum ai știut mai bine. Îți mulțumesc că atunci când mă simțeam nesigură tu mi-ai dat încredere.

Mama e cel mai bun profesor

Îmi spuneam mereu că o să mă fac eu mare și o să scap de gura ta, neștiind că tu ești cel mai bun profesor din viața mea, neștiind că tot ce mă învățai tu făcea parte din formarea viitorului adult. Datorită ție am învățat cum să fiu mai puternică când mă simțeam slabă, datorită ție am învățat că poți să iubești fără să aștepți nimic în schimb, datorită ție am învățat să am răbdare pentru a obține tot ce îmi doresc. Tu ai avut răbdare cu mine și îți mulțumesc pentru asta! Tot mama îmi punea întrebări stupide: Ce vrei să te faci când o să fii mare? Ce-ai făcut la școală azi? Ce vrei să-ți fac de mâncare azi? Iartă-mă, mamă! Credeam că ești enervantă, dar azi îți mulțumesc. Îți mulțumesc că fără să-mi dau seama ai făcut din mine un om capabil. Iartă-mă că nu-ți înțelegeam atunci grijile zilnice. Acum te înțeleg.

Indiferent unde voi ajunge, ea face parte din mine.

Unii oameni vin și pleacă din viața noastră. Nu și o mamă. Ea e acolo, indiferent că e sau nu aproape de noi fizic. Pentru că purtăm cu noi lecțiile de viață, dragostea și protecția pe care ni le-a oferit.

Dragi mămici sunteți speciale! Amintiți-vă asta de fiecare dată când simțiți că vă e greu!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa