Mamă de băieţel? Învaţă aceste lucruri!

TOTUL DESPRE MAME
daca-esti-mama-de-baietel-totul-despre-mame

Ce trebuie să știi dacă ești mamă de băiat

Ai emoții în a crește un băiețel? Orice mamă ar avea, cu atât mai mult dacă nu a crescut alături de alți frați. Nu doar corpul unui băiețel este diferit, ci și comportamentul acestuia.

Iată câteva sfaturi utile dacă ești mamă de băiețel:

1. În cazul băiețeilor, schimbatul scutecelor îți pot da bătăi de cap ceva mai mari decât dacă ai avea fetiță. Unele mămici susțin că e bine să le lași puțulica în jos, altele într-o parte sau pur și simplu în sus. Adevărul este că trebuie să fii atentă la comportamentul lui și să i-o lași astfel încât să nu aibă acces cu mânuța, deci să nu se ude. O bună perioadă de timp (până când îi vei analiza comportamentul) este posibil să ai câteva bătăi de cap. Așa că ai grijă să ai la îndemână întotdeauna un pampers de rezervă.

2. Puțulica lui nu se va  rupe! Așa că nu te mai panica atunci când vei vedea că trage de ea, o înoadă sau cine știe ce ciudățenii mai face. Este normal să-și exploreze corpul, însă dacă simți nevoia de confirmări, pune-i câteva întrebări tatălui. Te va liniști imediat.

3. Și băieții plâng. Și au voie să facă asta! Diferența va fi dată de reacția ta la asta. Că un băiat va deveni un bărbat este adevărat, însă că nu are voie să plângă este o prostie. Îmbrățișează-l și ai grijă să-l înțelegi de fiecare dată, astfel îl vei obișnui cu ideea că este normal să aibă sentimente. Crede-mă, peste ani o femeie își va mulțumi pentru asta.

4. Un băiat este mai agitat. Dacă ești mamă de fetiță și urmează să ai un băiețel, să nu ai pretenția să aibă același comportament. Dacă o fetiță poate sta ore în șir să desene liniștită la masă, un băiețel va fi altfel. Lasă-l să se joace, să exploreze în condiții de siguranță și înarmează-te cu răbdare. Nu e ușor deloc, însă merită orice efort!

5. Și băiețeii au nevoie de afecțiune. Că ai băiat sau fetiță, nu contează. Iubirea ta trebuie să fie la fel pentru amândoi. Arată-i cât de mult îl iubești și că poate avea încredere în tine în fiecare zi.

6. Crești un viitor bărbat, nu doar un băiețel. După ce ai înțeles asta, vei vedea ce responsabilitate minunată ai pe umeri! Vei putea crește un bărbat care să cunoască termenul de respect, iubire și responsabilitate față de cei din jurul lui. E un pas mic pentru o omenire mai bună. Știi și tu cât de mulți bărbați nu știu să respecte o femeie, nu știu să aibă o conversație calmă sau pur și simplu nu știu să-și arate sentimentele. Aici intervine rolul tău de mamă.

7. Și băieții pot fi înțelegători, nu doar fetițele! Spune-i când ești supărată sau obosită și nu ai chef să te joci cu el, dar în niciun caz nu-l ignora. Vei vedea cât de minunat este să-ți spună: E ok mami, te înțeleg. Doar că trebuie să ai răbdare câțiva ani. În jur de 18! 🙂

Îți recomandăm să citești ”Cum să crești un copil energic”, de Mary Sheedy Kurcinka, și află cum să-ți înțelegi mai bine copilul și cum să ții pasul cu el. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa