În curând, un an de Seri TDM

A douăsprezecea ediție a Serilor Totul despre Mame va marca un an de întâlniri pline de farmec

 

S-a împlinit un an de Seri TDM, aceste minunate întâlniri care au marcat fiecare final de lună, de-a lungul anului 2014. Le mulțumim tuturor celor care au venit și vă promitem un 2015 și mai interesant.

Iată cum a fost 2014:

Ianuarie – Otilia Mantelers

Sau cum ne-am petrecut împreună prima dintre Serile TDM, în timpul codului portocaliu

Creșterea copiilor este unul dintre  lucrurile care, în plin cod portocaliu de viscol, a umplut Librăria Humanitas de la Cișmigiu de părinți buni, dornici să fie părinți și mai buni. Cu ocazia primei ediții a Serilor TDM (despre care veți auzi multe lucruri bune și în viitor!), Otilia Mantelers ne-a readus aminte puterile vindecătoare ale jocului. Află mai multe…

Februarie – György Gáspár

Viața de cuplu: să fim nebuni pe rând!

Librăria Humanitas de la Cișmigiu s-a umplut pe 28 februarie de părinți buni, dornici să fie părinți și mai buni. De data aceasta, am aflat cât de mult contează calitatea relației noastre de cuplu pentru calitatea relației cu copiii noștri. Psihologul György Gáspár, președinteleAsociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și specialist în terapia de cuplu și a familiei, ne-a explicat nu numai de ce avem probleme în relația de cuplu, ci mai ales CUM să le facem față. Citește continuarea…

Martie – Bogdan Cezar Ion

ABC-ul stimei de sine. Despre cum ne recâștigăm noi, părinții, stima de sine și cum o transmitem copiilor noștri

Stima de sine nu se bazează pe ceea ce credem că suntem, ci pe ceea ce știm și putem să facem. Pe lângă că poate fi scăzută sau puternică, pretinsă sau atutentică, stima de sine mai poate fi în două feluri: constructivă sau neconstructivă. Stima de sine neconstructivă se bazează pe un set mental fix. În loc să ne ajute să creștem, ne ține pe loc. Dacă ne imaginăm stima de sine ca un depozit de cărămizi, putem vizualiza cum unii dintre noi au mai multe cărămizi iar alții mai puține. Dar ceea ce facem cu aceste cărămizi nu depinde de numărul sau de calitatea lor. Citește continuarea…

Aprilie – Monica Reu

9 lecții pe care le învățăm de la copiii noștri

Relația cu copiii noștri nu este nicidecum unidirecțională. Nu suntem numai noi, părinții, cei care dăm lecții, transmitem cunoștințe, îngrijim și iubim. Toate aceste lucruri le fac și copiii, iar lecțiile pe care ei le au de oferit sunt de neprețuit. Sunt lucruri pe care și noi le-am știut odată, demult, când eram copii, dar pe care ne-am străduit, ba chiar am fost sfătuiți să le uităm. Monica Reu ne-a oferit un exercițiu de auto-dezvăluire care a umplut sala de emoție și bucurie. Iată lecțiile pe care Monica le-a învățat de la fiica ei, simple (până și un copil le știe!), aducătoare de bucurie și împlinire. Citește continuare…

Mai – Speranța Farca

Despre relația părinți-copii

În ultima zi de vineri a lunii mai, nici ploaia şi nici vântul puternic nu au reuşit să împiedice un public foarte numeros să vină la întâlnirea cu psihanalistul Speranţa Farca din cadrul Serilor TDM. Nu ştiu cu ce stare de spirit au sosit la Librăria Humanitas de la Cişmigiu toţi cei prezenţi, dar eu recunosc că am avut ceva emoţii la întrevederea cu invitatul serii, un om care mă fascinează de ani buni şi pe care am avut ocazia să-l descopăr nu numai prin intermediul cărţilor şi al site-ului său, dar şi prin amplele materiale publicate de-a lungul timpului de TOTUL DESPRE MAME. Citește continuarea…

Iunie – Diana Stănculeanu

Despre împlinirea nevoilor unei familii

Te dedici trup şi suflet celui mic şi refuzi să te gândeşti la tine sau la partener, pe principiul că amândoi mai puteţi aştepta? Sau îţi acorzi o zi întreagă de răsfăţ şi ajungi acasă vinovată că ai „îndrăznit” aşa ceva?  Diana Stănculeanu, psiholog Salvaţi Copiii România, ne-a vorbit într-un stil alert şi captivant, la început despre nevoile copiilor şi ale părinţilor, dar şi despre cum le putem împlini pe toate, ca toţi cei implicaţi să fie fericiţi. Citește continuarea…

Iulie – Otilia Mantelers

La cea de-a şaptea ediţie a Serilor TDM vedetele au fost cuvintele urâte, sexul şi minciunile

A şaptea ediţie a serilor TOTUL DESPRE MAME derulata vineri, 25 iulie, laLibrăria Humanitas de la Cişmigiu, a atins cu ajutorul Otiliei Mantelers, instructorHandinHand Parenting şi cea care a făcut cunoscut în România conceptul dePlayful Parenting, câteva puncte teribil de importante pentru părinţi. Tema acestei ediţii a fost „Adevăr sau provocare?”, iar invitata serii i-a ajutat pe cei prezenţi să afle cum pot să le răspunda copiilor lor atunci când mint sau vorbesc urât, când le pun întrebări despre sex sau când suferă din cauza competiţiei de la şcoală sau din grupul de prieteni. Citește continuarea…

Septembrie – Urania Cremene

Autonomia copiilor, în prim plan la ediţia a noua a Serilor TOTUL DESPRE MAME

Urania Cremene a discutat despre autonomia copiilor la ediţia de septembrie a Serilor TOTUL DESPRE MAME. Un public extrem de numeros a fost prezent în prima lună de toamnă a anului la cea de-a noua ediţie a Serilor TOTUL DESPRE MAME, când invitatul evenimentului a fost Urania Cremene, master trainer, coach, facilitator de programe şi trainer certificat în parenting de către Parent’s Toolshop Inc SUA. Tema acestei ediţii a fost autonomia copiilor, prilej cu care specialistul le-a explicat celor prezenţi cum pot să ocrotească, să crească independenţa şi autonomia veritabilă a copiilor lor şi cum să-i stimuleze să prindă aripi, fără a apela la tehnicile de tip „dresaj”. Citește continuarea…

Octombri -Monica Reu

Empatie, regăsire şi emoţie, la ediţia zece a Serilor TOTUL DESPRE MAME

Cum poate să fie un eveniment dedicat părinţilor şi celor care se află în preajma copiilor şi a cărui invitată este Monica Reu? Plin de emoţie şi căldură, dar şi de sentimente noi, ce-ţi induc instant o dorinţă uriaşă de cunoaştere şi te fac să înţelegi că „cea mai mare distanţă de pe planetă e cea dintre minte şi inimă”! Citește continuarea…

Noiembrie – Diana L. Frazzei & Bogdan Cezar Ion

Succesul, o stare ce se poate obţine prin sens şi sensibilitate

De-a lungul întregului an, am văzut în Librăria Humanitas de la Cişmigiu mai multe familii, formate din părinţi de toate vârstele, doritoare să afle de la specialiştii prezenţi la fiecare ediţie a Serilor TOTUL DESPRE MAME răspunsuri la întrebările care-i frământau. Ediţia cu numărul 11 a acestui eveniment a fost una inedită, însă, pentru că de partea celor care ofereau răspunsuri s-au aflat chiar doi părinţi, Diana L. Frazzei, psihoterapeut supervizor şi psiholog clinician, co-fondatoare “Viaţă cu sens” și a “Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei”, şi Bogdan Cezar Ion, lector universitar la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Citește continuarea…

Miercuri, 17 decembrie 2014, de la ora 18.30, va avea loc, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, ediția aniversară, dedicată taților. Ian Peatey, trainer de comunicare nonviolentă ne va vorbi despre Viața emoțională a taților. Înțelegerea și acceptarea emoțiilor și a sentimentelor dificile.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa