Fetiţa ta va deveni femeie

fetita-ta-va-fi-femeie-totul-despre-mame

  Nu uita că fetița ta va deveni femeie!

  Dragă părinte, fetița ta va deveni femeie într-o zi și pentru asta va trebui să o pregătești. Va trebui să o înveți că viața nu e întotdeauna dreaptă și că vor fi zile când îi va fi greu. Dar știi ce?

  Arată-i zi de zi cât de mult o iubești. Arată-i că indiferent ce se va întâmpla, tu vei fi acolo să o îmbrățișezi.

  Gânduri despre fetița ta

  Învaț-o să se iubească mai mult decât pe oricine. E important. Învaț-o să spere și să nu poarte ranchiună nimănui. Asta îi va face bine sufletului. Apoi, arată-i că e important să fie ambițioasă.

  Fii mai mult decât o mamă și dă-i un exemplu demn de urmat. Povestește-i despre alte femei cum au reușit să se pună pe picioare, povestește-i că e frumos să fii femeie și că lor li se întâmplă un lucru minunat: acela de a da viață.

  Dragă mamă de fetiță, insuflă-i copilei tale în fiecare zi încredere. Fă-o să aibă încredere în tine, în ea, în oameni. Nu-i spune niciodată că oamenii sunt răi și că ar putea să o facă să sufere, în schimb spune-i că uneori persoanele din jurul ei se pot pierde și vor face alegeri greșite. Să-i ierte pe aceia, căci vor lua hotărâri care o pot afecta. Dar știi ce? Tu vei fi acolo mereu, iar ea trebuie să simtă asta.

  Învaț-o să fie feminină, delicată, dar cu o tărie de fier. Va avea nevoie de asta. Chiar dacă fetița ta va deveni femeie, asta nu înseamnă că nu mai are dreptul de a se simți protejată de ceilalți, așa că din când în când, ai grijă să-i porți de grijă, chiar dacă nu va mai fi un copil.

  Fii mândră de ea și arată-i asta. În drumul ei spre maturitate este posibil să mai greșească, dar tu să nu-ți faci griji. Este normal și greșelile vor face parte din dezvoltarea ei. Tu să-i spui întotdeauna ce părere ai, dar dacă greșește să fii acolo.

  Povestește-i despre vulnerabilitate. Spune-i să nu-i fie teamă de acest cuvânt și să recunoască atunci când se va simți vulnerabilă. De fapt, va fi un act de curaj din partea ei. Să-și asume fricile, gândurile sau îngrijorările zilnice înseamnă curaj.

  Dragă părinte, fetița ta va deveni femeie, așa că învaț-o să se bucure de orice nimic, să danseze ca și cum nu o vede nimeni și să iubească ca și când nu o să sufere niciodată. Învaț-o toate aceste lucruri și te asigur că va fi o femeie împlinită, care va trece peste greutăți.

  Citește și:
  Ziua mea de recunoştinţă
  Cum să previi certurile dintre fraţi
  De ce sunt norocoasă că sunt mamă de fete

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa