Ești sau vei fi mamă de băiat? 10 moduri în care te schimbă copilul!

Alexandra Constantin
mamă care se joaca cu copilul ei

Viața e plină de aventuri și poți numără pe degete momentele de plictiseală când ești mamă de băiat. Atunci când îl crești nu numai că ajungi să înveți lucruri noi despre el în fiecare zi, ci și despre tine ca mamă.

Ești mamă de băiat: vezi lumea altfel

Deseori se întâmplă ca femeia să nu acorde atenție lucrurilor din jurul ei înainte de a avea un băiat. Erai în alertă poate doar atunci când îți plăcea o pereche de pantofi din vitrina magazinului. Dar lucrurile se schimbă radical din momentul în care vine pe lume băiețelul tău. Nu numai că ești într-o stare continuă de alertă, ci ajungi să acorzi atenție și lucrurilor pe care până de curând nu le observai, precum bețelor de pe jos, excavatoarelor sau motocicletelor care trec pe stradă, arată www.netmumscom.

Nu mai ești la fel de pretențioasă

Obișnuiai să strâmbi din nas la lucrurile care ți se păreau dezgustătoare? Ei bine… situația se schimbă destul de mult după ce ajungi mamă de băiat. Nu te mai miri când bagă toate lucrurile de pe jos în gură sau începe să facă pipi peste tot în timp ce tu îl schimbi. Și uite așa treptat accepți ceea ce face și să ridici din umeri.

Ești mamă de băiat: ajungi să-ți accepți mai ușor corpul

Creșterea unui băiat – cu atât mai mult în perioada adolescenței – poate ajunge să te forțeze să te oprești și să te gândești la modul în care el percepe femeile. Cu siguranță ai să-i explici că nu toate arată precum fotomodelele de pe podium, fapt ce te poate ajuta să accepți mai ușor că și silueta ta s-a schimbat de-a lungul timpului. Iar acest lucru este de ajutor mai ales atunci când îi explici că fiecare femeie este frumoasă în felul ei, indiferent de modul în care arată.

… și să nu-ți mai pese că nu ești mereu aranjată

Cu siguranță nu prea îți mai pasă că nu ai unghiile date cu ojă sau părul aranjat atunci când trebuie să te alergi după băiat prin pădure, să arunci cu pietre în apă sau să joci fotbal prin locuri unde mai sunt și bălți. Să nu mai spui că uniforma ta de zi cu zi este formată din blugi, hanorac, adidași și nici nu-ți mai aduci aminte când ți-ai ținut părul altfel decât prins în coadă de când ești mamă de băiat. Dar parcă nu strică o pauză de la tocuri, cămașa și fusta pe care le purtai la serviciu.

Ești mamă de băiat: ai grijă cum te comporți de față cu copilul

Relația ta de cuplu este model pentru viitoarele relații pe care o să le aibă băiatul tău, așa că este bine să te asiguri că-l vei îndruma pe drumul cel bun. Băiatul va face la fel dacă va vedea că tatăl obișnuiește să-și lase pantalonii pe unde se dezbracă sau să nu ridice capacul de la vasul de toaletă. Nu uita că pentru toate acestea poate să-ți mulțumească mai târziu viitoarea noră.

Ai alte și alte frici

Nu puține sunt lucrurile de care ajungi să te temi atunci când ești mamă de băiat, cu atât mai mult pe măsură ce el crește. Printre acestea se numără găștile în care el poate să intre, viața sexuală, dar și faptul că poate să lase o fată însărcinată. Iar toate aceste aspecte te determină să ajungi să vorbești deschis cu băiatul, mai ales că spre deosebire de fete el nu obișnuiește să se plângă de tot ce i se întâmplă.

Ești mamă de băiat: ești mai răbdătoare ca oricând

Se știe că băieții au ritmul lor când vine vorba să-și pună șosetele în picioare, să citească sau să învețe să scrie. De aceea, nu de puține ori se întâmplă ca toate aceste lucruri să dureze de două ori mai mult decât în cazul fetelor. Deși poate să fie foarte frustrant pentru mamă, treptat ajungi să descoperi că ai rezerve nelimitate de răbdare pentru micul tău cavaler.

Nu te mai rușinezi la fel de ușor

Multe dintre lucrurile ce țin de băieți au fost străine pentru tine și chiar ciudate, toate acestea până să ajungi, la rândul tău, mamă de băiat. Creșterea lui și aspectele pe care le întâmpini zi de zi te-au făcut să treci ușor peste orice stânjeneală. Dacă ai reușit cu bine să îi explici de ce are erecție, o să fie și mai ușor să aduni șervețelele folosite de pe podeaua camerei lui.

Ești mamă de băiat: ajung să te intereseze alte lucruri

Nu ți-ai imaginat că într-o bună zi o să te intereseze lucruri despre Bob Constructorul, despre Spiderman sau Minecraft. Sau că o să știi scorurile de la meciurile de fotbal, dar și ce echipă joacă spătămâna viitoare. Toate acestea până să ajungi mamă de băiat. Dar treptat o să realizezi că și domeniile care îi plac băiatului tău sunt intersante. Până la urmă orice lucru care te apropie de el este bun, nu?

Inima ta e plină de iubire

Meseria de mamă de băiat este plină de provocări: mai mereu coșul de rufe dă pe dinafară, cu greu te deplazezi dintr-o parte în alta a camerei fără să calci pe o piesă de Lego și mereu trebuie să-i amintești să nu-și lase pantalonii pe unde se dezbracă. Dar pe cât este de greu, pe atât este de plin și de satisfacții, indiferent că este mic și se agață de brațul tău sau este adolescent și te pupă pe obraz în fugă. Este minunat atunci când ești mamă de băiat, dar și un privilegiu remarcabil.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa