Două zile de sfaturi utile, emoţie şi conectare cu Dr. Laura Markham

Raluca Dumitrică
dr.-Laura-markham-totul-despre-mame

La Conferinţele Totul Despre Parenting, părinţii au aflat de la Dr. Laura Markham cum să devină părinţi mai calmi, mai empatici, mai echilibrați

Cele două zile din weekendul trecut – 14, 15 noiembrie 2015 – au reprezentat pentru părinţii şi specialiştii prezenţi la Conferinţele Totul Despre Parenting cu Dr. Laura Markham o experienţă extrem de frumoasă și de utilă.

Întâlnirea cu psihologul american a fost foarte aşteptată nu doar pentru că invitata evenimentului e un nume cunoscut peste Ocean şi unul dintre cei mai respectaţi autori internaţionali de cărţi de parenting, ci şi pentru că experienţa profesională şi interacţiunea cu sute de familii i-au permis să combine ideal latura teoretică şi practică şi să ajungă un specialist redutabil.

NOU! Cartea interactivă a Dr. Laura Markham, tradusă în peste 25 de țări, acum disponibilă în limba română, de la Editura ZYX Books. Părinți liniștiți, copii fericiți – Caiet de lucru cu tine este disponibilă pe zyxbooks.ro.

Emoţie uriaşă în cele două zile de eveniment

Oameni curioşi sau relaxaţi, oameni care au plâns şi care s-au destăinuit în faţa unei săli pline de necunoscuţi, oameni frumoşi şi buni care au venit la întâlnirea cu Dr. Laura Markham din dragoste pentru copiii lor şi pentru ei înşişi. Aşa a fost publicul de la evenimentul marca TOTUL DESPRE MAME, eveniment găzduit pe 14 şi 15 noiembrie de RIN Grand Hotel din Bucureşti. Cele patru module ale conferinţei, „Părinte liniştit, deci copii fericiţi”, „Creşte un copil inteligent emoţional”, „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi” şi „Mindfulness şi gestionarea emoţiilor”, le-au furnizat părinţilor informaţii foarte bine structurate, pigmentate de specialist cu exemple personale, din viaţa de familie şi din experienţa sa profesională. Totodată, pe parcursul tuturor modulelor cei din sală au putut interacţiona adesea cu vorbitoarea, care a ales să dialoghze constant cu aceştia, pentru o mai bună fluidizare a prezentării, şi care a fost deosebit de caldă şi de apropiată de fiecare dintre ei.

Părintele are puterea de a calma furtună!

Pe lângă toată aceste detalii, cele patru părţi ale prezentării au fost marcate de fraze cheie ce au făcut că toată lumea să-şi noteze în telefon, tabletă sau pe foi spusele Dr. Laura Markham, doctor în psihologie clinică, fondator al www.ahaparenting.com, autor al cărţilor “Părinţi liniştiţi, copii fericiţi: cum să înlocuim ţipetele cu conectarea” şi “Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi: cum să creştem fraţi prieteni pe viaţă”: Părintele are puterea de a calma furtuna. Ataşamentul sigur creşte inteligenţă emoţională. Bebeluşii cu ataşament sigur au căsnicii fericite ca adulţi. Time-în în loc de Time-out. Plânsul este benefic şi are putere vindecătoare. Recompensele extrinseci pot distruge motivaţia intrinsecă. Când cineva ne spune „eu am fost pedepsit când eram mic şi uite ce bine am ajuns”, le putem spune „gândeşte-te ce bine ai fi ajuns dacă nu ai fi fost pedepsit” sau Până la urmă e vorba despre încredere şi iubire. 

Un eveniment şi pentru copii

Evenimentul nu i-a uitat pe cei mai mici participanţi, copilaşii care au participat la conferinţă împreună cu părinţii lor având la dispoziţie în holul din faţa sălii în care a avut loc întâlnirea cu Dr. Laura Markham un spaţiu de joacă, dar şi mai multe atracţii pentrucopii, instalate de Olympus, Urgo, Secom, Metropolitan Life, MedLife, Philips, Philips Sonicare, sponsorii evenimentului. Produsele lactate bio, văcuţa bălţată de jucărie şi în mărime naturală, pozele puse pe suport magntic şi făcute pe loc, Snoopy-ul umblător, căsuţa cu surprize şi cărţile de colorat, toate s-au aflat pe lista punctelor de atracţie pentru copii. Cei mici au benficiat şi de ghiduşiile făcute de minunata Elena de la Holy Molly, care aştiut exact cum să-i ţină în priză pe copii.

Lor li s-au adăugat bunatatile oferite de Baby Fresh Food si McVities, dar si standul de carte de la care s-au putut achiziționa cărțile editate de Multi Media Est Publishing, cărţi disponibile, de altfel, şi pe shop.totuldespremame.ro.

Foto: Andreea Antoniu şi Alexandru Smeu

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa