Diminuează spiritul competitiv într-o prietenie

TOTUL DESPRE MAME
Cearta prietene | Totul despre mame
Competiţia duce de cele mai multe ori la o cearta între prietene

  Spiritul competitiv poate fi foarte distructiv într-o relaţie de prietenie

  Cearta prietene | Totul despre mame
  Competiţia între prietene duce de cele mai multe ori la o cearta

  Te înţelegi de minune cu prietenele tale, adori să-ţi petreci timpul cu ele, dar ai impresia că tot prietenele pe care le considerai ca o familie s-au transformat în nişte adversari? Din momentul în care începi să vezi în ele nişte concurenţi pe care trebuie să-i depăşeşti cu orice preţ, spiritul competitiv va fi duşmanul relaţiei voastre, iar tu vei face lucruri ce vor distruge legătura dintre voi.

   

  Anumite situaţii fac ca micile gelozii să fie inerente, dar ar trebui să te îngrijorezi când acestea iau forma reacţiilor agresive sau a discuţiilor constante în contradictoriu. Între voi este o legătură de prietenie veche şi puternică? Atunci nu merită să o sacrifici de dragul unui orgoliu prostesc şi trecător.

  Relaţia de prietenie poate fi afectată de invidie

  Dacă şi tu te-ai confruntat cu asemenea situaţii şi vrei ca în viitor să nu se mai repete, iată câteva idei practice care te vor ajuta să le ţii departe de voi:

  Scenariu 1: prietena ta a reuşit să se mute într-o zonă mai bună şi într-un spaţiu mai mare

  Problema: Ştim bine că, atunci când visul tău prinde contur în realităţile altor oameni, nu e tocmai plăcut. Dar, când acei alţi oameni sunt chiar prietenii tăi cei mai buni, atunci tristeţea te poate copleşi.

  Soluţie: Evită să transformi realizarea unui apropiat într-o dramă şi încearcă să te bucuri alături de persoana respectivă de ceea ce a reuşit să facă. Experienţa prietenei tale poate să te motiveze şi pe tine mai mult în a obţine ce ţi-ai propus şi vei învăța să priveşti totul cu maturitate.

  Scenariul 2: Cea mai bună prietenă a ta are mai mult succes profesional

  Problema: Aţi început să faceţi primii paşi în carieră într-o manieră asemănătoare, mai ales că aveţi un istoric comun de studii, dar, la un moment dat, ea a început să urce pe scara ierarhică, în timp ce tu ai stagnat.

  Soluţie: Ştim bine cu toţii că parcursul profesional al fiecăruia depinde de un număr variat de factori, iar o poziţie mai înaltă nu reprezintă şi o viaţă mai fericită. Nu puţine persoane care s-au bucurat în prima fază de o avansare s-au plâns de o serie de atribuţii în plus, care aduc o dată cu ele stres şi multe nopţi pierdute. În situaţia în care tu susţii că eşti nedreptăţită şi ai merita la rândul tău o recompensă, poartă o discuţie despre asta cu şeful tău. Cere-i chiar prietenei tale un sfat legat de carieră.

  Scenariul 3: Prietena ta este într-o formă fizică mult mai bună decât tine

  Problema: Ţi se pare că, atunci când ieşiţi împreună în oraş, ea atrage toate privirile şi nimeni nu te remarcă şi pe tine.

  Soluţie: Niciodată o femeie nu va fi pe deplin mulţumită cu corpul său. Dar, chiar dacă uneori aceste autocritici sunt îndreptăţite, comparaţia cu celebrităţi sau cu prietene apropiate nu ne va ajuta deloc. Cel mai bine ar fi să înveţi să îți iubeşti corpul, în loc să tânjesti după un corp străin. Valorifică-ţi atuurile corpului prin îmbrăcăminte adecvată, iar, pentru a elimina complet spiritul competitiv din relaţia ta de prietenie, schimbă-ţi stilul de viaţă şi vei vedea că vei putea obţine şi tu un corp armonios.

  Diana Mărășoiu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa