Cum te poate schimba în bine divorțul

Iulia Mirică
cum te schimba divortul totul despre mame

7 moduri prin care divorțul te poate face un părinte mai bun

Chiar dacă cei mici sunt flexibili în gândire, divorțul părinților îi lasă cu cicatrici permanente. Copiii sunt rezistenți până la un anumit punct, dar există și durere în acest proces.

În mijlocul acestor probleme, vei afla ceva despre tine. Vei constata că divorțul te-a transforma într-un părinte mai bun, acum lipsind disfuncțiile care au domnit în casă și în viață.

Timpul separat pe care îl petreceți acum cu cei mici este mai valoros și încărcat de conversații profunde, emoții sincere și momente de bucurie. Mai multă securitate și stabilitate. Odată ce tranziția s-a stabilit, s-ar putea să te regăsești într-o nouă etapă a vieții, cu noi începuturi, posibilități și chiar pace. În această etapă există și îmbunătățire semnficative în relația cu copiii.

1. Te concentrezi mai bine.

Te poți concentra mai bine pe copiii tai. Ei vor putea să aibă parte de întreaga ta atenție, mai degrabă decât de atentia ta înjumătățită din cauza turbulențelor din casă.

2. Ești mai puțin stresată.

Atunci când se liniștește viața, după un divorț, nivelul stresului scade semnificativ. Acest lucru îți va permite să fii prezentă în viața copiilor, fiind alături de ei cu mai multă dăruire.

3. Renunți la lucrurile care nu contează.

În această călătorie vei da peste atât de multe lucruri care pur și simplu nu mai contează. Tot ceea ce ai este în prezent. Dacă înveți să alegi această viziune, îți vei da seama că este un dar care nu ar trebui să fie ignorat. Vei reuși să înveți o lecție importantă pentru dezvoltarea ta personală.

4. Starea de sănătate se îmbunătățește.

În timpul divorțului ignori de multe ori mesele regulate și pui pe plan secundar sănătatea fizică. Dar după divorț s-ar putea să te găsești pe drumul corect către starea ta optimă de sănătate. Trebuie să îți readuci aminte să mănânci mai bine, să faci alegeri alimentare sănătoase, să faci exerciții, să practici yoga și să mergi pe jos. Copiii vor avea ocazia să vadă aceste beneficii, de asemenea. Pentru că tu nu vei mai fi la fel de obosită sau deprimată, ci mai activă, și cei mici vor fi încurajați să aibă grijă de ei.

5. Ești mai relaxată.

Obișnuiai să fii genul de părinte care simțea că dezamăgește pentru că nu era implicat în absolut toate activitățile? Faptul că copiii sunt sănătoși, fericiți și adaptați este ceea ce contează. Nu trebuie să te îngrijorezi că nu ești implicată în toate activitățile pe care le au celelalte mame sau că cei mici nu fac parte din toate echipele de sport sau nu merg la toate activitățile extrașcolare.

6. Viața personală este mai importantă.

Poți elimina lucrurile care nu aduc bucurie copiilor tăi sau ție. Nu este vorba despre haine și bunuri, cu toate că există și o abordare potrivită pentru valoarea acestora. Este vorba despre oamenii cu care te asociezi, ceea ce te înconjoară și în ce te implici. Dacă descoperi o piedică pentru viața ta personală și pentru cea a copiilor, care oprește dezvoltarea și fericirea voastră, ar trebui să o faci să dispară. Nu avem nici timp, nici energie, pentru a sta în preajma oamenilor toxici sau cu personalități negative. Poți refuza lucrurile inutile sau nesănătoase.

7. Înveți să apreciezi simplitatea.

Cele mai mici gesturi pot aduce cele mai mari recompense. Fie că este vorba de o cină în familie sau că desenezi cot la cot cu cei mici, ar trebui să fii recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi mamă. Vei reuși să descoperi fericire în plăcerile simple.

Periodic, poți sta de vorbă cu copii, pentru a vedea cum se simt în legătură cu divorțul. Lucrurile enumerate mai sus nu sunt enumerate ca un avocat al divorțului. În orice familie s-ar produce acesta, efectele vor fi mereu simțite. Dar adevărul este că fiecare copil are sau va avea cicatrici emoționale traumatizante cauzate de lumea în care trăim. Ceea ce contează este modul în care-i susții pe copii atunci când navighează în apele învolburate ale vieții. Ceea ce îi înveți pe cei mic va avea un impact puternic asupra viitorului lor și dezvoltarea lor în adulți sănătoși. Divorțul nu trebuie să-i definească pe copii. Ca părinte, divorțat sau nu, scopul tău ar trebui să fie să-ți iubești copiii, pentru ca, la rândul lor, să facă același lucru pentru alte persoane.

Nu uita, însă, că divorțul afectează copiii, iar tu și tatăl copilului aveți responsabilitatea de a-l proteja pe cel mic. Maturitatea voastră și interesul comun pentru copil este ceea ce face diferența. Dacă nu știi încotro s-o apuci, care sunt soluțiile sau ce trebuie să-i spui copilului, îți recomandăm cartea Când părinții se despart, disponibilă aici.

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa