Cum să rămâi un părinte bun atunci când treci printr-un divorţ. 4 metode

Alexandra Constantin

Drumul tău nu mai este acelaşi cu cel al soţului şi îţi este teamă că cel mai afectat o să fie copilul? Noi îţi spunem ce poţi să facă ca să rămâi un părinte bun atunci când treci printr-un divorţ.

Primul lucru pe care nu trebuie să-l uiţi este că tu divorţezi şi nu copilul. Se ştie că meseria de părinte nu este uşoară aşa cum pare, dar este şi cel mai important lucru pe care îl faci în viaţă şi trebuie să realizezi că nu trebuie să existe perfecţiune. Chiar şi un părinte bun face greşeli, important este însă să înveţe din ele şi să le repare pe cât posibil. Un divorţ poate să fie stresant pentru toţi din familie, inclusiv pentru micuţi, arată www.yourtango.com. Dar există trucuri pe care le poţi pune în practică şi care să te ajute să rămâi un părinte bun atunci când treci printr-un divorţ.

Cum să rămâi un părinte bun: nu vorbeşti despre celălalt părinte în faţa copilului

Perioada divorţului este una nu doar stresantă, ci şi emoţională. De multe ori se întâmplă să te simţi trădată sau furioasă, dar asta nu înseamnă că şi copilul trebuie să vadă sau să simtă aceste stări. Cu siguranţă îşi va da seama de ceea ce se întâmplă cu tine dacă este mai mare. Dar important este să nu vorbeşti cu copilul despre aceste lucruri sau să discuţi despre celălalt părinte de faţă cu el. Mai bine este să te bazezi pe familie sau pe prieteni în toată această perioadă. Asigură-te că primeşti suportul de care ai nevoie pentru a putea să depăşeşti mai uşor obstacolele.

Să nu oferi copilului totul doar pentru că te simţi vinovat

Nu puţine sunt cazurile copiilor ai căror părinţi trec printr-un divorţ. Astfel de situaţii îi învaţă pe aceştia să se adapteze mai uşor situaţiilor noi, lucru care este de ajutor la maturitate. Una dintre greşelile pe care părinţii le fac adeseori este să-i ofere copilului tot ceea ce el cere ca să treacă mai uşor peste separare. Nu încerca să-i dai tot ceea ce doreşte doar ca să te iubească în continuare. Este copilul tău şi o să continue să te iubească indiferent de perioadele bune sau mai puţin bune prin care treceţi.

Cum să rămâi un părinte bun: fă-ţi timp să vă distraţi împreună

Joacă-te cât mai mult cu copilul tău, ăsta este limbajul pe care el îl ştie cel mai bine. Găseşte tot felul de activităţi distractive, indiferent dacă este vorba de pictat sau de alte jocuri. O idee bună este să faci un ritual din a petrece momente distractive împreună. Vizitaţi locurile care îi plac copilului, mergeţi împreună cu bicicleta şi faceţi orice altă activitate distractivă care vă atrage.

Acordă-ţi timp pentru o pauză

Perioada divorţului este una în care trebuie să ai mai multă grijă nu doar de copil, ci şi de tine. Asigură-te că găseşti timp pentru tine, pentru lucrurile care îţi plac. Mergi la un masaj de relaxare, fă o baie cu spumant sau petrece timp cu prietenii dragi. La fel de important este să ai o alimentaţie sănătoasă şi să te odihneşti. Şi toate acestea sunt necesare pentru ca tu să reuşeşti să te linişteşti şi să rămâi un părinte bun, asta în ciuda perioadei dificile prin care treci. Aminteşte-ţi că faci lucrurile cât poţi tu de bine şi că important acum este să ai grijă de copilul tău şi să te regăseşti ca persoană.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa