Cum poți să-ți amintești mai ușor de lucrurile frumoase din viața ta

Alexandra Constantin

Atât de repede trece timpul, iar faptul că suntem prinși în iureșul activităților zilnice ne face să uităm de lucrurile cu adevărat frumoase, acelea pe care am vrea să le păstrăm în suflet. Îți spunem cum poți să faci să-ți amintești mai ușor de lucrurile frumoase din viața ta!

Obișnuim ca la fiecare început de an să ne facem o listă cu lucrurile pe care vrem să le realizăm. Pe lista multora dintre noi se află momentele pe care vrem să le petrecem alături de oamenii dragi, clipe pe care să le păstrăm ca amintiri și de care să ne aducem aminte atunci când ne este greu. Vestea bună este că poți să faci ca lucrurile frumoase să rămână amintiri de suflet prin punerea în aplicare a unor strategii simple, dar foarte eficiente, arată www.picklebums.com.

Fă mai multe poze

O bună modalitate prin care pot să-ți amintești ușor de lucrurile frumoase din viața ta sunt pozele. Indiferent cât timp trece, fotografiile păstrează intacte momentele speciale din viața noastră. Așa că nu ezita să îți pui în geantă aparatul foto și să imortalizezi clipele frumoase petrecute alături de partenerul de viață, de copil sau o persoană dragă din familie. Chiar dacă pe moment anumite situații/evenimente ți se par plictisitoare, ciudate sau prea mărunte pentru a rămâne întipărite în minte, asta nu înseamnă că peste ani nu-ți poți aduci aminte cu drag de ele și să te amuzi copios în timp ce privești albumul cu fotografii.

Notează lucrurile bune care ți se întâmplă

Multora dintre noi ni se pare că scrisul în agendă poate să ne ocupe timp și că e mai ușor să ținem minte. Cu toate acestea, nu de puține ori se întâmplă nu numai să uităm de lucrul respectiv, ci și de faptul că trebuia să-l facem. O altă metodă eficientă prin care poți să amintești ușor de lucrurile bune din viața ta este să le pui pe hârtie. Asta nu înseamnă că trebuie de acum să te apuci să ții un jurnal, ci să notezi pe un caiet/agendă momentele frumoase, cele care te-au marcat, dar și cele mai puțin frumoase, dar care au o mare însemnătate pentru tine. Este foarte posibil ca peste ani citirea unei singure propoziții să-ți aducă în minte un întreg moment drag, dar peste care trecerea timpului și-a lăsat amprenta. Mai mult, o să rămâi surprinsă cât de multe detalii poți să-ți amintești despre momentul respectiv doar dacă citești o singură propoziție referitoare la el. Nu e nevoie să pui pe hârtie în fiecare zi, ci doar atunci când ți se întâmplă lucruri frumoase, lucruri care îți ajung la suflet, dar și unele care îți dau se gândit.

Privește lucrurile cu mai mult calm

Trebuie să trag mai mult de mine, să ies din zona mea de confort și să fac mai multe dacă îmi doresc cât mai mult – sunt doar câteva dintre ideile și încurajările pe care le spunem deseori în minte. Dar asta nu înseamnă că lucrurile devin rapid mai ușoare sau că nu se adaugă încă un stres pe lângă celelalte surse pe care le întâlnim zilnic. Important este să privești în primă fază lucrurile cu calm, să le analizezi și să îți dai seama că ai multe motive care te fac fericită și că de fapt îți dorești mai multă liniște. Este foarte posibil să nu dorești să realizezi mai multe lucruri, ci să ai cât mai puține pe care trebuie să le faci. Luând lucrurile cu calm o să reușești nu numai să ții cât mai departe multe surse de stres de tine, ci să le realizezi pe cele care contează cu adevărat pentru tine și pentru cei dragi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Te-ar mai putea interesa