Copiii şi lecţiile pe care ni le oferă zilnic

Raluca Dumitrică
Citit in iarba
Cititul în iarbă e mai reconfortant decât crezi!

Datorită copiior, poţi să abordezi viaţa mai uşor

Citit in iarba
Cititul în iarbă e mai reconfortant decât crezi!

Copiii ne oferă în fiecare zi lecţii importante despre oamenii şi lumea din jur, aşa că puteţi şi voi să învăţaţi câte ceva de la ei!

Inocenţa copiilor îi face să enunţe o sumedenie de raţionamente simple şi, totodată, extraordinare, în pofida faptului că nu ştiu încă suficiente lucruri despre lumea înconjurătoare. Deoarece atunci când copiii cresc şi se transformă în adulţi lucrurile capătă alte înţelesuri, valorile de bază ale copilăriei încep să fie încet uitate.
Iată ce lectii ne oferă în fiecare zi copiii, lecţii pe care le putem aplica şi în vieţile noastre de adulţi!

Elimina teama!

Omul se naşte cu două frici: cea că vom cădea din picioare şi cea de zgomote puternice. Pe măsură ce creşte, omul începe să aibă şi alte frici. Unele sunt normale şi necesare pentru lumea modernă în care trăim, altele ne obligă să ne reprimăm personalitatea şi visele. Temeri nefondate de acest gen îi împiedică pe unii oameni să se implice într-o relaţie serioasă şi să fie responsabili. Sugestia noastră este să încerci să îţi analizezi fricile şi să le păstrezi doar pe acelea care te ajută să eviţi un rău.

Fără bariere sociale!

Odată, înainte de interdicţiile părinţilor, copiii erau sociabili şi intrau în vorbă cu oricine. De multe ori vei fi suprins să descoperi că străinii pot fi oameni extrem de interesanţi, pe care-i poţi cunoaşte doar dacă eşti deschis. Nu mai spunem că aceasta este şi modalitatea prin care vei cunoaşte şi alţi oameni în afara celor care fac parte din cercul tău de prieteni.

Fii curioasă şi răbdătoare!

Copiii pot avea extrem de multă răbdare atunci când îşi găsesc o jucărie care îi captivează. Îi putem observa cum stau şi asamblează ore în şir puzzle-uri sau piese lego, lucru pe care noi, adulţii, nu am mai avea răbdare să-l facem. Nu ne putem uita de multe ori la un film până la capăt, ce să mai spunem de alte lucruri? Pentru că mulţi dintre noi tânjim după regăsirea bucuriei descoperirii şi a încercării cât mai multor lucruri noi sau pe care nu le-am mai făcut de mult, ar fi bine să facem ceva în acest sens. De exemplu, înlocuieşte cititul pe o bancă în parc cu cititul pe iarbă sau căţărată într-un copac.

Joaca este bună

Ţi se pare că dacă ai trecut binişor de 25-30 de ani nu mai ai voie să te joci? Nu te comporta mereu conform vârstei pe care o ai în buletin! Jocul periodic este nu numai recomandat, ci şi foarte sanatos, aşa că poţi din când în când să te comporţi imatur şi să te prosteşti. Maturitatea este uneori supraevaluată, de aceea te sfătuim să îţi trăieşti viaţa mai relaxat dacă vrei să te bucuri de fiecare moment. Elimină din minte şi lucrurile care se vor întâmpla mâine şi trăieşte prezentul!

Acordă iubire necondiţionată

Când vine vorba de acordat iubire, copiii nu fac nicio diferenţă. Zâmbeşte-i unui copil şi acesta îţi va răspunde imediat cu un zâmbet, chiar dacă e prima dată în viaţa lui când te vede. Acesta este, de altfel, şi unul dintre cele mai frumoase lucruri legate de inocenţa copiilor: ei nu aşteaptă nimic în schimb, ci doar iubesc sincer. Primeşte acest exemplu ca pe una dintre cele mai importante lecţii pe care trebuie să o învăţăm de la copii şi încearcă să-ţi deschizi sufletul şi să iubeşti mai mult şi mai sincer.

Diana Mărășoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa