Cele șase arme ale mamei perfecte împotriva plictiselii

TOTUL DESPRE MAME

Eheeei, dragele Moşului, sper că am descifrat bine scrisorile pe care mi le-aţi trimis şi că aţi găsit sub brad exact ceea ce v-aţi dorit. Dacă nu, să îmi fie cu iertare, Moşul e bătrân… Dar şi voi scrieţi parcă mai urât decât în şcoala generală! Ştiu, ştiu, trăgea ăla micu’ de voi să îi puneţi a zecea oară desenul animat cu renul meu, Rudolph. Sau poate legănaţi bebeluşul pe picioare în timp ce scriaţi. Ştiu, toate le ştie Moşul… Pe unele dintre scrisorile primite de la voi am găsit şi câteva pete de piure de banană… Of, of, bietele de voi. Şi mai ştiu că aţi trudit mult toate zilele dinaintea sărbătorii Naşterii Domnului. Că aţi curăţat fiecare colţişor din casă, aţi frământat până la leşin aluatul de cozonaci şi v-aţi înecat frustrările de fost viitor artist în decorarea salatei boeuf. Mai ştiu şi că abia aşteptaţi să vă bucuraţi de zilele în care ceasul nu mai sună la şase dimineaţa şi nu trebuie să mai scrieţi compuneri frumoase în locul puștilor voştri, care refuză sistematic să îşi facă tema. Vreţi să vă odihniţi, să vă cufundaţi între pernele moi cu o carte începută încă din toamnă, să vă faceţi şi refaceţi manichiura şi să devoraţi seriale romantice cât e ziua de lungă.

Dar nu, dragele Moşului! Acestea să fie oare amintirile pe care vreţi să le lăsaţi copiilor voştri? O mamă care se lăfăie în activităţi leneşe (dulci şi plăcute, fie vorba între noi)? Nu se poate! Jos din pat, îmbrăcarea şi la joacă! Alungaţi lenea şi plictiseala din familiile voastre! Deveniţi mama, femeia, ba nu, chiar omul perfect şi, profitând de vacanţă, alegeţi măcar câteva din activităţile de mai jos. Spor, dragele Moşului!

  • Prinse în febra cumpărăturilor şi a curăţeniei de Crăciun, nu aţi apucat probabil să meşteriţi atât de multe decoraţiuni împreună cu cei mici pe cât v-ați propus. Profitaţi de zilele geroase, aşezaţi-vă la măsuţă împreună şi decupaţi, lipiţi, coloraţi lucruri frumoase, numai bune de agăţat prin casă până la primăvară.
  • Filmele „de familie” sunt unul dintre lucrurile pe care noi, spiridușii Moşului, le iubim cel mai mult. Deseori tragem cu ochiul pe la ferestre şi am văzut că sunt un bun prilej de momente frumoase, dar şi de „lecţii de viaţă” de predat copiilor. Cozonacul şi ceaiul cu miere înlocuiesc acum cu mare succes floricelele de porumb.
  • La patinoar! Cine nu iubeşte patinajul? Toţi copiii se dau în vânt după dansul pe gheaţă, aşa că de ce să nu profitaţi şi să combateţi într-un mod super distractiv „marele eşec al rochiei sexy pentru Revelion”, pregătit temeinic de toate mesele îmbelşugate de la Crăciun? La zbănţuială, mamelor!
  • Save as, copy-paste şi tot aşa cât e anul de lung. Foldere mai mici sau mai mari pline de texte, fotografii, piese audio, documente… Toate îţi umplu calculatorul până la refuz, de nici măcar nu mai poţi găsi o amărâtă de fotografie cu ăştia mici pe care să o trimiţi drept felicitare de Crăciun rudelor. Acum ai vreme de făcut curăţenie în calculator, de sortat şi de triat. Un prilej de privit în urmă, nu cu mânie, ci cu nostalgie, amintindu-ţi momentele frumoase de peste an şi, de ce nu, de a găsi inspiraţie pentru noi proiecte pentru anul ce stă să înceapă.
  • O activitate care, ce e drept, nu implică şi familia, ba dimpotrivă: o cafea cu prietenele, pe care nu ai mai apucat să le vezi din vară. Soţul are şi el concediu, nu? Păi de ce să nu profite şi el şi să petreacă nişte timp cu cei mici? Şi-apoi, tot ei vor beneficia de relaxarea şi buna dispoziţie cu care te vei reîntoarce acasă, nu?
  • Dacă niciuna dintre activităţile de mai sus nu a reuşit să alunge toropeala specifică zilelor de vacanţă și toată familia ta a eșuat zi-lumină în fața televizorului, cu farfurii cu mâncare rece de la masa de Crăciun puse lângă canapea, atunci singura soluţie rămasă ar fi strânsul globurilor împrăştiate de mezin prin toată casa, aspirarea bucăţelelor de beteală mestecată şi a firimiturilor de cozonac de prin paturi, expedierea subtilă a bucăţelelor de plastic/pluș/hârtie care se numeau „cadouri” înainte de a intra în gura câinelui sau împachetarea în colete pe care scrie „de donat” a cadourilor absolut fabuloase primite din partea numeroaselor mătuşi care v-au călcat pragul la Crăciun.

Vacanţă frumoasă, dragele Moşului! Să ne vedem cu bine la anul!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa