Din ce moment nu trebuie să mai faci baie cu copilul?

Iulia Mirică
baie cu copilul

Care e momentul potrivit când trebuie să renunți la a mai face baie cu copilul? La ce vârstă a celui mic devine un obicei nepotrivit cel de a face duș sau baie cu el? De la doi, cinci, șapte ani? Sau niciodată?

Mai jos veți găsi mai jos cele mai comune motive pe care părinții le iau în considerare atunci când sosește momentul în care decid să nu mai facă baie cu cei mici. Iar dacă acest subiect vă interesează, vă recomandăm să citiți și Ne dezbrăcăm în faţa copiilor?

Oprește-te când devine inconfortabil

Numeroase persoane spun că baia cu cei mici este perfectă până în momentul în care copilul tău începe să simtă o senzație de disconfort. Dar când se întâmplă acest lucru?

În unele cazuri, părinții nu sunt niciodată OK cu ideea de a-i face baie unui copil de sex opus. Alții spun că încep să se simtă mai ciudat atunci când copii devin mai curioși și pun întrebări despre diferențele fizice, de multe ori la vârsta de doi-trei ani.

Oprește-te când copilul vrea intimitate

Interesul copiilor pentru intimitate a fost un semn tacit pentru părinți că este momentul să oprească acest duș colectiv. În afară de cei care cer răspicat să facă baie singuri, copiii pot începe să semnalizeze o dorință de intimitate prin închiderea ușii atunci când merg la baie sau se schimbă.

Oprește-te atunci când copilul tău are nevoie de independență

Nu contează dacă cel mic este de sex opus sau nu, într-o zi ți se va părea nepotrivit să mai faci baie cu copilul pentru că vei simți că are nevoie de ocazia să-și exerseze autonomia.

În acest caz, de ce să nu le oferi puțină responsabilitate personală? Nu ai vrea să crească fără să știe să se spele pe cap sau să se clătească singuri, nu?

Oprește-te când vrei ca baia să fie un moment personal

Multe mame nu se simt jenate atunci când se dezbracă de față cu copiii lor. Problema reală este alta: dacă ai sau nu nevoie de ce cele 15 minute de singurătate, când nu ai vrea ca piticul să se strecoare peste tine. Din acest punct de vedere, a face baie cu copilul nu este o chestiune greșită sau corectă, ci problema se pune cât îți sunt de necesare cele 15 minute petrecute în baie. Cam singurele când apuci să fii singură, nu-i așa?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa