Animalele de casă. Simpaticele necuvântătoare ne îmbunătăţesc starea de spirit şi viața socială
Din ce în ce mai multe familii cu copii îşi adaugă noi prieteni loiali şi noi surse de drăgălăşenie pentru toţi membrii casei: animalele de companie. Ştiaţi, însă, că pe lângă această drăgălășenie animalele de casă mai vin cu ceva?
Câinii şi pisicile ne sunt dragi multora dintre noi şi ar fi bine să ştim că pasiunea pentru aceste animalele de companie vine însoţită de un mare beneficiu pentru stăpânii lor. Persoanele care au legătură strânsă cu companionii blănoşi încep să comunice mai bine cu cei din jur, dar şi cu copiii lor şi cu partenerul de viaţă. Un alt lucru bun este că apariţia în viața noastră a unui animal de casă presupune asumarea unor responsabilităţi, iar vestea cu adevărat grozavă este că animalele de casă mai aduce un beneficiu. Haideţi să vedem care este acesta!
Animalele de casă te fac mai încrezător
Este un lucru ştiut că animalele de casă te ajută să depăşeşti anumite momente stresante, sunt un imbold pentru activitatea fizică şi te ţin departe de bolile cardiovasculare. Pe lista beneficiilor se mai adaugă unul: animalele de casă te ajută să îţi îmbunătățești viața socială.
Concluzia a apărut în urma unui studiu întreprins de Megan Mueller, psiholog la Cummings School of Veterinary Medicine din cadrul Tufts University, care a inclus în cercetarea sa 500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani. Aceştia au fost chestionaţi în legătură cu atitudinea lor faţă de animalele de casă şi caracteristicile lor individuale (încredere, sensibilitate, deprimare, relaxare etc.)
“Adulţii care au participat la studiu şi aveau o legătură strânsă cu animalul lor de casă erau mai ataşaţi de comunităţi şi relaționau mai bine decât cei care nu aveau un patruped”, explică Megan Mueller. Tot în urma cercetărilor s-a observat că cei care posedă câini şi pisici ajung să joace adesea roluri de lideri, fiind, totdată, persoane sigure pe ele, empatice, relaxate şi extrovertite.
Diana Mărășoiu/andreearaicu.ro