Alfie Kohn revine la Bucureşti pentru o nouă serie de conferinţe

TOTUL DESPRE MAME
alfie-kohn-totul-despre-mame

  Aflat pentru a treia oară în România, Alfie Kohn revine pentru a discuta cu părinţii români despre parenting necondiționat și despre competiție

  Acum un an de zile, hashtag-ul vinealfie a fost picătura de entuziasm online care a ținut cateva luni în priză părinți din întreaga ţară. Entuziasmul de acolo a fost molipsitor și a ajuns și în offline, iar numărul mare de mame și tați prezenți la eveniment ne-a confirmat cat de îndrăgit este Alfie Kohn în ţara noastră. Astăzi, entuziasmul începe din nou să prindă contur, pentru că Alfie Kohn revine, adică #reVINEalfie!

  Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting necondiționat și Pedepsiţi prin recompense, aparute la editura Multi Media Est Publishing, se va afla pe 21 mai pentru a treia oară la București, unde va susține o nouă serie de conferințe. Evenimentul, organizat de TOTUL DESPRE MAME, în parteneriat cu MNAR și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin președintele său, Monica Reu, trainer de comunicare non violentă, va avea loc la sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei, în intervalul orar 10.00 – 17:30, și va cuprinde două module: o conferință dedicată parentingului necondiționat și o a doua conferință în care se vor aduce adevărate argumente împotriva competiției.

  Dacă îţi doreşti să fii printre primii care se înscriu la conferinţele lui Alfie Kohn şi să beneficiezi de categoria de preţ early bird, poţi să îţi iei bilet de aici.

  “S-a vorbit mult în ultima vreme despre relațiile dintre părinți și copii și despre schimbarea paradigmei în care sunt crescuți și educați copiii din România. În acest context, cea de-a treia conferință pe care Alfie Kohn o va susține la București reflectă în mod direct dorința platformei TOTUL DESPRE MAME de a contribui la schimbarea mentalităților părinților și a celor implicați în educație. Suntem convinși că parentingul necondiționat, atunci când este cu adevărat înțeles și aplicat cu onestitate și înțelepciune în relația cu copiii noștri, poate face minuni pentru generaţia de azi, dar şi pentru cea de mâine,” a spus Despina Bădescu, redactor-șef TOTUL DESPRE MAME.

  Un autor care nu lasă indiferent pe nimeni

  Conferințele trecute s-au bucurat de un real succes din partea publicului, declarațiile părinților care au luat parte la cele două evenimente ce l-au avut în prim-plan pe îndrăgitul autor american stând mărturie. “Când am ieşit de la conferinţă, mi-am dat seama că şi eu, un om normal din Bucureşti, din România, pot sa fac un lucru extraordinar – să cresc un copil care să nu fie paralizat întreaga viaţă de frica acumulată în copilărie. Adică să nu fie ca mine. Ca noi, tinerii părinţi de acum”, a declarat Raluca D. în 2013. ”Motivele care m-au adus în sala de conferințe, tocmai din Suceava, au fost copiii mei. Când spun copii, mă refer atât la cei trei copii ai mei, cât și la elevii a căror viață o modelez prin meseria mea. Alfie m-a inspirat și mi-a dat curaj sa merg dincolo de copii și să ating inimile părinților. Mă bucur mult că îl pot întâlni din nou anul acesta”, am mai aflat tot în 2013 de la Cristina O., în timp ce Ioana B. ne-a spus în același an: “Cred că suntem mulţi, noi, ăştia tineri care vrem să ridicăm o generaţie de oameni sănătoşi la cap. Dar nu vorbim despre asta, noi nu ne punem cu burta pe carte, vrem ca doar copiii noştri să facă acest lucru. La conferinţă mi-am dat seama ce fel de om aş fi putut fi dacă aş fi fost educată cu aceste principii. Nu ştiu dacă mai bun, dar cu siguranţă mai sigur pe el şi mai puternic.”

  Iubirea necondiționată și efectele nocive ale competiției, temele conferinței lui Alfie

  La eveniment, cei prezenți vor afla de la Alfie Kohn de ce adultul este cheia în relaţia copil-părinte şi de ce faptele, vorbele si atitudinea sa garantează dezvoltarea pozitivă a copilului. “Mă bucur mult că am ocazia să vă vorbesc, în București, pentru a treia oară în patru ani! Pe de o parte, am să invit părinții să reflecteze la principalele aspecte legate de creșterea copiilor. Voi argumenta că nu contează cel mai mult doar că-i iubim, ci cum îi iubim – necondiționat. Adică îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei să simtă că sunt iubiți astfel. În loc să controlăm copiii prin pedepse și recompense, trebuie să colaborăm, să rezolvăm împreună problemele, și pe lângă asta, ei să știe că li se poartă de grijă într-un mod care nu depinde de felul în care se poartă”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

  Împreună cu Alfie Kohn și TOTUL DESPRE MAME vom mai discuta la conferinţă și despre copiii curajoși și responsabili, despre copiii crescuți cu stimă de sine şi respect pentru ceilalţi şi nevoile lor, despre copiii și părinții cu încredere în ei. „Anul acesta le voi vorbi părinților și despre un subiect anume, relevant nu doar pentru copii cât pentru întreaga noastră cultură: competiția și efectele sale distructive. Indiferent dacă vom discuta despre țara mea (Statele Unite), unde victoria e o adevărată religie de stat, sau țara voastră, unde concursurile sau competiția reprezintă drumul spre prosperitate, e dificil uneori să înțelegem că este mai fructuos să lucrăm împreună, decât să încercăm să ne înfrângem reciproc. În prelegerea mea, am să vă explic cât de dăunător este pentru copii să-i întoarcem unul împotriva altuia, prin concursuri – la școală, la joacă, acasă. Adevărata alternativă la „premiul întâi” nu este „premiul al doilea”; ci să ne putem debarasa cu totul de acest context, de pierdere-câștig“, mai adaugă Alfie Kohn

  Alfie Kohn este autorul a 14 cărţi despre educaţie, parenting şi comportament uman, cărţi ce au fost traduse în 20 de limbi şi vândute în peste 500.000 de exemplare la nivel mondial. Numai în România cărțile sale (disponibile pe shop.totuldespremame.ro, precum și la evenimentul din 21 mai) au înregistrat vânzari record (peste 12.000 exemplare vândute). Încă din anii ’90 este adesea invitat să susţină conferinţe în SUA, iar din 2005 depăşeşte graniţele ţării, discursul său ajungând live la părinţii din întreaga lume. Munca sa de cercetare a fost premiată de instituţii precum The American Psychological Association sau The Canadian Teacher’s Foundation, iar volumul „Parenting Necondiţionat” a fost recompensat cu un Gold Award în cadrul National Parenting Publications Awards 2006. Evenimentele din Bucuresti care l-au avut ca invitat pe Alfie Kohn, în 2013 și 2014, s-au bucurat de participarea a peste 1.500 de părinți.

  Înscrierile pentru cele două conferinţe pe care Alfie Kohn le va susţine la Bucureşti pe 21 mai 2016 pot fi făcute aici.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa