6 luni: atât durează acomodarea cu statutul de mamă

Marina Rosenfeld

Orice periodă de tranziţie în viaţă cere o perioadă de nesiguranți și ezitări, iar acomodarea cu statutul de mamă durează, uneori, mai mult decât ne-am dori. Când ne mutăm într-un oraş nou, ne ia ceva timp până ne simţim confortabil. La fel se întâmplă la un nou loc de muncă. Uneori, marile tranziţii ne lasă şi pe cei mai adaptabili dintre noi fără replică şi ne fac să ne simţim ca nişte impostori care habar nu au ce fac. Iar maternitatea nu face excepție.

Heather Marcou, News Editor pentru site-ul Motherly, vorbeşte despre perioada de acomodare a femeilor cu statutul de mamă, care este, probabil, cea mai mare tranziţie pe care o vom trăi vreodată în viaţă.

Pentru a face tranziția mai ușoară poți citi și aceste cărți

Un sondaj recent ce a implicat un număr de 2000 de mame, făcut de OnePoll, sugerează că mamelor le trebuie cam 14 săptămâni pentru a simţi ce înseamnă să fii mamă, scrie “The New York Post”. Astfel de sondaje nu sunt chiar ştiinţifice, dar un studiu publicat recent în publicația “Sănătatea sexuală şi reproductivă” întăreşte aceste rezultate. Acesta arată că, pentru a avea încredere în ele, mamele au nevoie de 6 luni.

Nu trebuie să știi totul din prima zi

Cam 25% dintre femeile care devin mame pentru prima dată trec printr-o perioadă în care nu au încredere în ele însele și sunt stresate de statutul de părinte. Totuşi, pentru majoritatea dintre ele, încrederea, starea de spirit şi stresul se îmbunătăţesc după șase luni de la naștere.

Dacă nu ești o enciclopedie ambulantă în privința creșterii copilului nu înseamnă că ești o impostoare. Ești doar o mamă. O nouă mamă.

Dacă ți se pare că habar nu ai ce faci, vei şti într-o zi, curând. Acea zi va veni peste 14 săptămâni, 4 sau 6 luni, dar  va fi mai uşor. E în regulă să nu te prea pricepi la început. Când ai un serviciu nou, nu se aşteaptă nimeni să ştii totul din prima zi. Avem nevoie de timp pentru a deveni eficienţi. Trebuie să înveţi să schimbi câteva scutece la lumina zilei înainte de a o face pe întuneric.

 

Te-ar mai putea interesa