4 motive pentru care să mergi la conferinţa dr. Daniel Siegel

Raluca Dumitrică
Dr. Dan Siegel | Totul despre mame
Dr. Dan Siegel ajunge si la Bucuresti!

Iată de ce să nu ratezi evenimentul de pe 27 septembrie din Bucureşti!

Dr. Dan Siegel | Totul despre mame
Dr. Dan Siegel ajunge si la Bucuresti!

Finalul lunii septembrie îl aduce în Bucureşti pe unul dintre cei mai renumiţi experţi în sănătate relaţională din lume, dr. Daniel Siegel. Acesta va susţine pe 27 septembrie o conferinţă unică, împărţită în două ateliere ce ne vor permite să înţelegem mai bine cum să dobândim o stare de bine în relaţiile interpersonale şi cum să ne ajutăm nu numai copilul să se dezvolte frumos, dar şi pe noi înşine. Dacă această descriere concisă a conferinţei nu te-a convins, încă, să-ţi cumperi un bilet la eveniment, iată 4 motive pentru care să mergi şi tu la conferinţa susţinută de dr. Daniel Siegel!

1. Vei reuşi să-ţi înţelegi copiii mai bine, să le dai încredere şi să faci relaţia dintre voi mai puternică

Noutatea absolută a acestui eveniment constă în faptul că este prima conferinţă din România care abordează modul în care anatomia creierului este influenţată de relaţia de ataşament dintre părinte – copil şi invers. Un ataşament puternic creează încredere şi confort, solidifică relaţia dintre cei doi actanţi şi pune bazele unui dezvoltări sănătoase a ambilor participanţi. De altfel, conceptul de sănătate relaţională va fi pe larg dezbătut de dr. Daniel Siegel, care ne va vorbi la conferinţă despre formarea psihologică a părinţilor ca mijloc pentru cultivarea sănătăţii şi dezvoltării copiilor.

2. Vei afla mai multe despre nevoia de vindecare emoţională a părinţilor

Conferinţa este şi prima întâlnire de acest gen în România care integrează nevoia de vindecare emoţională a părinţilor. Nu numai nevoile copiilor sunt importante, ci şi ale părinţilor, chiar dacă acestea din urmă ţin strict de relaţia părinte – copil şi nu sunt numai nevoi pozitive, ci şi negative, de genul vinovăţiei, al furiei şi al ruşinii. Dr. Daniel Siegel consideră că pentru a creşte copii sănătoşi emoţional şi părinţii trebuie să fie sănătoşi emoţional, iar provocările din relaţia părinte – copil nu fac altceva decât să sublinieze traumele din viaţa părintelui. Părintele poate reinterpreta, însă, experienţa din trecut cu ajutorul cortexului frontal şi îi poate da acesteia un alt sens, de data aceasta pozitiv.
Dr. Daniel Siegel consideră că e important pentru părinte să-i dea un sens vieţii sale, ca să aibă relaţii flexibile şi să fie în empatie emoţională cu copiii săi. Totodată, integrând istoria sa personală, părintele va putea oferi tipul de experienţe ce ajută copiii să dea, la rândul lor, sens propriilor vieţi.

3. Vei putea percepe mai bine fenomenul adolescenţei

Evenimentul de la Bucureşti este, totodată, şi prima conferinţă naţională care are în prim plan viaţa emoţională a adolescenţilor şi destrămarea miturilor despre comportamentul acestora.
Ştiu că unii dintre părinţii care citesc acest articol au copii aflaţi la vârsta adolescenţei, dar mai ştiu că mulţi alţii au copii mici şi foarte mici. În pofida faptului că la prima vedere o anumită parte a conferinţei se adresează strict primei categorii enumerate, asta nu înseamnă că ceilalţi părinţi nu pot afla informaţii preţioase aici, dimpotrivă. Înţelegând timpuriu anumite fenomene care au loc la vârsta adolescenţei, părinţii pot anticipa posibile situaţii şi pot să le gestioneze într-o manieră mult mai facilă, fiind, cumva, pregătiţi atât mental, cât şi comportamental pentru varietatea de ipostaze cu care se vor confrunta vitorii adulţi. Dr. Daniel Siegel susţine chiar că, dacă părinţii pun bazele realtiei părinte-copil în primii 3-4 ani de viaţă, provocările din adolescenţă vor fi rezolvate mult mai uşor. Tot el ne spune că adolescenţa e o perioadă în care creierul suportă modificări semnificative ce pot fi folosite pe viitor foarte bine, dacă ştim cum să facem acest lucru.

4. Este o oportunitate unică

Când în completarea celorlalte puncte de mai sus se adaugă şi CV-ul impresionant al dr. Daniel Siegel, în care se regăsesc nu numai anii de studiu laborios, ci şi numeroasele titluri de renume academic, atunci îţi dai seama cu uşurinţă că ai toate motivele pentru a te mobiliza să îţi cumperi un bilet la conferinţa din 27 septembrie. Nu trebuie să ratezi ocazia de a afla lucruri noi şi deosebit de interesante chiar de la unul dintre cei mai importanţi pioni în domeniu la nivel global!

Dr. Daniel Siegel, profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină a UCLA, membru distins al „Asociaţiei de Psihiatrie Americană”, directorul executiv al „Institutului Mindsight” şi unul dintre cei mai influenţi experţi în sănătate relaţională din lume, va susţine pe 27 septembrie, la Hotel Caro din Bucureşti, două conferințe de excepţie. Acestea sunt dedicate înţelegerii modului în care educaţia copiilor poate să fie conectată la evoluţiile psiho-emoţionale specifice fiecărei vârste şi etapelor de dezvoltare a acestora, pornind de la metode şi concepte de parenting precum: conectarea în relaţia părinte-copil şi neurobiologia interpersonală, validarea emoţională ca strategie primară de disciplinare, integrarea creierului ca element de promovare a stării de bine, ataşamentul ca factor de sănătate relaţională şi mindsight (lentila minţii).

Principalii beneficiari ai acestui eveniment în premieră pentru România, organizat de Asociaţia Multiculturală de Psihologie şi Psihoterapie şi Otilia Mantelers, expert în parenting, sunt părinţii, specialiştii în sănătate mintală şi persoanele interesate de psihologie şi de psihoterapie.

Te-ar mai putea interesa