10 ritualuri care pot îmbunătăți viața de părinte

Magda Popescu

Ritualuri care pot îmbunătăți viața de părinte. A fi părinte nu e deloc un lucru ușor! Fiecare perioadă aduce propriile sale provocări, toate consumând energie, emoție, timp și voință. Însă echilibrul emoțional și fizic al părintelui face diferența, de fiecare dată. El ajută la gestionarea corectă a situațiilor și la găsirea celor mai bune soluții la orice problemă care ține de copii. Pentru a-l restabili, există ritualuri și obiceiuri de mare ajutor! Iată 10 de ritualuri care-ți pot îmbunătăți viața de părinte, adunate de parent.co.

MIȘCAREA

Mișcă-ți corpul ori de câte ori ai ocazia! Forțează-ți rezistența și alege un tip de mișcare ce nu-ți place atât de mult! Încearcă să devină un obicei orele de sport și depășește-ți limitele de fiecare dată!

BĂILE DE SOARE

5 minute de soare pe zi îmbunătățește starea de spirit. O spun studiile, nu noi! Așa că, ieși zilnic afară, ridică fața către soare, închide ochii și respiră profund. Acest obicei te poate încărca de energie și voie bună și îți poate schimba starea de spirit!

SOMNUL

Mintea și corpul se vindecă și se încarcă în timp ce dormim. Ca o mașină alimentată cu baterii! Nu e de mirare că privarea de somn provoacă un haos în organism. Sunt afectate atât sănătatea mentală, cât și cea fizică. Găsește-ți numărul magic de ore în care organismul trebuie să doarmă și respectă-l!

CONVERSAȚIILE

Găsește-ți un partener loial de discuții și vorbește-i ori de câte ori ai nevoie. Cineva care te ascultă fără a te judeca sau întrerupe. Oferă-te să faci același lucru pentru el. Când vorbim, ne eliberăm, astfel redobândim echilibrul interior.

RÂSUL

Vizionează filme amuzante, participă la un spectacol de comedie sau citește un blog sau o carte amuzante. Fă-ți prieteni care te fac să râzi. Râsul îmbunătățește bunăstarea noastră mentală, emoțională și fizică.

CĂRȚILE

Cititul poate fi unul dintre acele ritualuri care pot îmbunătăți viața de părinte. Trezește în inima și mintea ta emoții și trăiri care te pot oricând ajuta să treci peste orice situație. Citește oricând, orice carte, sau cere recomandări de la prieteni!

SCRISUL

Nu trebuie să fii scriitor pentru a-ți îmbunătăți alegerile în viață și bunăstarea generală. Efectul de scriere a gândurilor ne îmbunătățește starea noastră de spirit și (surprinzător), conform studiilor, sănătatea noastră fizică. Ia-ți o agendă și scrie, de mână, zilnic 2-3 pagini. Fă un ritual din asta!

MUZICA

Ascultă muzică! Dansează! Dacă cuvintele însumează gândurile, atunci muzica este tot ceea ce simți. Lasă-te purtat de ritmuri diferite și trăiește muzica. Mergi la concerte și vezi live trupele preferate. Te încarcă de energie!

RECUNOȘTINȚĂ

Practică recunoștința. Recunoștința este atât de strâns legată de bucurie, e imposibil să ai una fără cealaltă. Vorbește sau scrie sau meditează asupra binecuvântărilor tale. Este unul dintre acele ritualuri care pot îmbunătăți viața de părinte!

IERTAREA

Iartă-te și treci cât mai repede peste un episod de vinovăție! Eliberează-te pentru a putea fi liber! Iar dacă situația implică o a doua persoană, e bine să știi că iertarea este în folosul tău, nu în beneficiul persoanei care te-a rănit.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa