Plânge copilul și mama nu-i acasă? Iată arma secretă cu care-l liniștește tata

Anca Vlad

Așa cum tu adori mirosul bebelușului tău, la fel de mult îi place și lui mirosul tău. Folosește asta în avantajul tău data viitoare când trebuie să pleci de acasă și micuțul nu va mai plânge. Așa a făcut un proaspăt tătic, dezvăluie Jilliane E. Castillo pe smartparenting.com.ph.

„Zilele trecute, soția mea a trebuit să plece, iar eu am rămas acasă cu fiul nostru. La un moment dat am observat că se foiește și se agită”, a scris Eli Spector, un proaspăt tătic, pe Newsflare. „Un prieten de-al meu, tătic la rândul lui, m-a sfătuit să-i pun aproape de năsuc o bluză purtată de mama lui și se va calma. Nu m-am gândit o clipă că va avea un asemenea succes”.

Așa cum se vede în filmulețul de mai sus, micuțul s-a calmat imediat în clipa a simțit mirosul mamei lui. Cu pijamaua lui imprimată, adorabilul bebeluș strânge în brațe bluza mamei, ținând-o aproape de el ca să-i simtă mirosul. Urmează apoi un suspin înduioșător de ușurare. Trucul a funcționat de minune!

„Sper că acest filmuleț îi va ajuta pe toți tații care au probleme când sunt singuri cu copiii”, a mai spus Eli.

Cum să-ți asiguri o alăptare cu succes în primele 24 de ore de la naștere. Opt recomandări

„Mirosul mamei este liniștitor pentru bebeluș deoarece el îl asociază cu MAMA și atunci când îl simte e ca și cum ea ar fi lângă el”, explică Rachel Herz, autoarea cărții „Parfumul dorinței”.

Unii dintre cei care au văzut filmulețul, au comentat pe Facebook că e posibil ca bebelușul să înceapă să plângă din nou în momentul în care-și dă seama că mama nu e lângă el și că odată cu parfumul ei nu vine și „prânzul”. Indiferent cum ar fi, filmulețul demonstrează clar cât de puternică e legătura mamă-copil. Câteva studii au demonstrat că această legătură ia naștere și se dezvoltă când bebelușul e ținut în brațe și alăptat, iar parfumul mamei devine din ce în ce mai familiar pentru micuț.

Mămica Beverly Jones și-a împărtășit experiența într-unul dintre comentarii: „Băiețelul meu s-a născut prematur și asistentele mi-au adus o păturică. Mi-au spus să dorm cu ea în brațe, după care i-au dus-o copilului ca să simtă mirosul meu”.

Laura Vizcaino confirmă: „Așa e! Asistentele știu foarte bine rolul acestor pături. Ele reduc stresul și-l calmează pe micuț atunci când mama nu e lângă el sau când e bolnăvior și nu poate fi ținut în brațe”.

Imaginea care a cucerit Internetul face dovada că laptele matern are proprietăți miraculoase

Legat de acest lucru, o campanie a Departamentului de sănătate din SUA include contactul piele-pe-piele imediat după naștere. Practica numită „marsupiul cangurului” facilitează crearea unei legături puternice încă din primele clipe. Dezvoltată de Organiza Mondială a Sănătății, campania s-a dovedit folositoare și a ajutat la scăderea mortalității infantile la nivel mondial.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa