Piele fermă după 35 de ani? Se poate! Vă dau 5 ponturi (P)

Magda Popescu
mama fiica distractie crema piele

  35+. Acea perioadă din viață pe care orice femeie o descrie ca fiind una de împlinire completă, de echilibru, de fericire. Este vârsta la care ne regăsim puterea și vocea interioară. La exterior, însă, la 35+ încep să apară mici schimbări. Este perioada în care pielea începe să își piardă unele calități și să lase semne vizibile. Vestea bună este că putem preveni și încetini semnele înaintării în vârstă! 

  Probleme de piele la 35+ de ani

  Nu întotdeauna aspectul exterior trădează vârsta. Însă sunt ”simptome” ale pielii care încep să fie vizibile în jurul vârstei de 35 de ani. Este perioada în care apar primele riduri, de cele mai multe ori cele de expresie, pe frunte sau în jurul ochilor. În unele cazuri mai puțin fericite, acneea decide să se reîntoarcă sau să apară pentru prima dată. Este numită de specialiști ”acneea adultului” și poate fi destul de agresivă. ”Daunele” arsurilor solare repetate încep să apară și se manifestă prin uscăciunea pielii și o pigmentare inestetică.

  De ce apar acum aceste probleme?

  Hormonii sunt factorii care declanșează aceste probleme ale pielii și care se ”dezlănțuie” în special la femei. Majoritatea modificărilor hormonale încep în jurul vârstei de 30 de ani. Când nivelurile hormonilor reproducători feminini încep să se estompeze, firul de păr se subțiază, iar pielea devine uscată și sensibilă.  Asta datorită scăderii nivelului de colagen din organism. Pentru a vizualiza mai bine ce se întâmplă în organism, aflați că la 18 ani nivelurile de hormoni de creștere sunt de aproximativ 900, iar la 35+ scad până la 200.

  Piele fermă după 35 de ani? Ce putem face?

  Sunt câteva ”secrete” care potrivite într-un ritual sau obișnuință pot încetini procesul de îmbătrânire. Semnele pot apărea mult mai târziu și să nu fie la fel de ”adânci”.

    • Hidratare corectă

  Atât la interior, cât și la exterior. Hidratarea este foarte importantă pentru întreg organismul, dar organul vizibil deshidratat este întotdeauna pielea. Consumați apă atât cât vă cere organismul și hidratați pielea și la exterior, cu produse speciale.

    • Protecție solară în fiecare anotimp

  Soarele este cel mai ”înverșunat” iritant al pielii. Expunerea prelugită la soare duce la lipsa elasticității pielii, la modificări ale pigmentului și chiar la afecțiuni grave la care femeile de peste 35 de ani prezintă un risc crescut de a le dezvolta. Tot soarele duce și la apariția ridurilor, pistruilor, a înăsprimii pielii. Din aceste motive, în orice anotimp, dar mai ales primăvara și vara, aplicati pe piele creme cu protecție solară, cu minimum SPF 30. În plus, încercați să limitați expunerea în intervalul 11-4, când razele solare sunt cele mai puternice.

    • Alimentație diversificată și sănătoasă

  Bineînțeles că stilul de viață influențează aspectul fizic. Hrana este foarte importantă. În funcție de ce nutrienți aducem organismului prin alimente, ajutăm și pielea să reziste schimbărilor hormonale. Dacă ne dorim piele fermă după 35 de ani, mâncarea sănătoasă este una dintre soluții.

  Sunt anumite alimente care pot ajuta la combaterea simptomelor îmbătrânirii pielii. Avocado și ouăle, de exemplu, ajută la combaterea pielii uscate prin aportul de biotină, o vitamină B esențială corpului. Roșiile, sursă importantă de licopen și carotenoide, încetinesc procesul de îmbătrânire. Acești antioxidanți luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează celulelor, inclusiv celulelor pielii. Încercați și rodiile, pentru o producție crescută de colagen, dar și somon, pentru elasticitatea pielii.

    • Ritual de îngrijire a pielii

  Curățarea pielii în fiecare dimineață și seară, fără excepție, este un ”secret” ușor de realizat pentru a avea o piele fermă si după 35 de ani. Acest lucru permite pielii să-și îndeplinească bine funcțiile esențiale de protecție și regenerare. Alături de exfolierea de seară, care ajută la regenerare și la înlăturarea celuleor uscate, curățarea poate fi un pas esențial în încetinirea îmbătrânirii pielii.

    • Creme anti-age

  Cremele antiîmbătrânire au un rol important datorat nutrienților pe care îi conțin. Ce fac, mai exact, aceste creme pentru pielea noastră?

  Au o textură lejeră, care intră rapid în piele. Ingrediente bioactive precum aloe vera, vitamina E și acidul hialuronic ultrapur, cu actiune ANTI-AGE încorporate într-o bază lipofilă, compensează deficitul de lipide al pielii cu tendințe spre îmbătrânire.

  Astfel, ele redau fermitatea și elasticitatea pielii, ceea ce conferă un efect de lifting vizibil după utilizarea zilnică. Hidratează intens, lăsând pielea suplă și catifelată, imediat după utilizare.

  Pentru un efect mai vizibil, este important să urmați mai multi pași:

  Pasul 1: La trezire, indiferent că ati dormit 3 sau 8 ore, foloseste loțiunea demachiantă ANTI-AGE HA, care lasă pielea curată, hidratată și pregatită pentru urmatoarele produse.

  Pasul 2: Pentru acțiune antirid și hidratare, aplica crema de zi ANTI-AGE HA, care îti asigură tenul luminos și hidratat toată ziua.

  Pasul 3: Seara, după ce îndepărtezi impuritățile cu aceeași loțiune folosită dimineața, aplică crema de noapte ANTI-AGE HA. Aceasta hidratează intens pielea obosită și o hrănește, în așa fel încât tenul este revitalizat complet până dimineața.

  Când ai mai mult timp la dispozitie, foloseste si Crema contur ANTI-AGE HA, pentru a-ți îngriji pielea din jurul ochilor; aceasta stimulează intens producția de colagen, reduce ridurile fine și redă elasticitatea pielii. Iar de două ori pe săptămână poți aplica crema mască ANTI-AGE HA, care acționează rapid asupra semnelor vizibile de îmbătrânire.

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa