O zi numai pentru mine

Delia Grigoroiu
mama singura acasa/totul despre mame
Ce face o mamă când rămâne singură acasă?
mama singura acasa/totul despre mame
Ce face o mamă când rămâne singură acasă?

Ce face o mamă singură acasă 24 ore luuungi?

V-ați întrebat vreodată ce face o altă mamă, timp de 24 de ore singură acasă? Iată cum a arătat pentru mine ziua în care au lipsit cei doisprezece membri ai familiei (mda, am un soț, un copil și 10 peștișori):

De mică mi-a plăcut să rămân singură acasă și să răscolesc casa, să îmi fac zahăr ars, să dau telefoane în neștire și să ascult muzică la maximum, ca apucata. Incercam pantofii mamei, mă îmbrăcam cu rochia ei de mireasă, chemam vecinii la mine, le găteam semințe prăjite și pâine cu sare și ascultam în neștire povești la pick-up. În afară de un incident neplăcut când aproape am dat foc la bucătărie pentru că uitasem un ou prăjit pe aragaz în timp ce vorbeam la telefon cu vecina de alături, am fost destul de cuminte. Așa că ai mei mă lăsau să am grijă de casă destul de des, până la un alt episod cu o explozie de fructe confiate pe tot tavanul. Tot în bucătărie. Dar asta e altă poveste.

Listă de bifat în ziua de libertate

Să rămâi singură acasă, atunci când ai soț plus un copil mic și un acvariu cu 10 pești nu-i chiar ușor. Mereu apar doleanțe din partea celui mic care îmi taie elanul de a face tot ce îmi propun, așa că le las de-o parte și ne luăm cu joaca.

Însă mi-a venit și mie momentul mult visat și răsplanificat. Nu mi-am dorit să ies în oraș cu fețele – bifasem deja ieșirea cu o seară înainte -, nici să pierd nopțile în cluburi, pentru că nici nu mai știu cum se dansează pe întuneric, cu muzică la maximum. Mi-am dorit numai să stau în casă și să îmi văd de ale mele. Pe hârtia imaginară îmi notasem să fac următoarele:

– să mă epilez: 30 min

– să mă vopsesc: 60 min

– să lucrez pentru două proiecte: 120 min

– să gătesc ceva numai pentru mine: 15 min

– să gătesc ceva și pentru ei: 30 min

–  să fac curățenie: 120 mim

– să pun rufe la spălat și să împachetez mormanul de haine uscate: 20 min

– să mă uit la niște filme: peste 120 min

– să dorm: peste 1000 minute

– să calc: 5 minute

– să fac cumpărături: 60 minute

–  să îmi pun părul pe moațe: 30 minute, hai, poate chiar o oră

– să îmi fac unghiile: 20 minute

– să citesc: 60 minute

–  să scriu: niciodată nu știi cât îți ia

– să primesc musafiri: nu se poate contoriza

Ce am rezolvat?

Mă uitam la listă și mă gândeam că dacă o să reușesc să le fac pe toate, mă declar fanul meu. Ce-am reușit să fac în cele 24 de ore pe care le-am avut singură acasă? Aproape nimic!  E posibil să fi exagerat cu cele șase ore maraton de filme și cu mâncatul de prostii, însă, cine mai stă să calculeze? Nici cu somnul n-am exagerat peste ce mi-am propus, însă sunt mulțumită, am reușit să dorm 8 ore legate, cum n-am avut parte de mult, poate de vreo 3 ani și 6 luni?

Concluzia zilei mele de răsfăț: data viitoare îmi iau libere trei zile ca să apuc să fac tot ce e pe lista mea de-o zi.

Voi cum vă „dezmățați” atunci când prindeți câteva ore singure acasă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa