Ziua copilului, la Disneyland

Alexandra Irimiea
disneyland

Ziua copilului este specială pentru o mamă! Și de fiecare dată își va dori cel mai frumos cadou pentru el, depășind limite și bugete!

Anul ăsta am vrut ceva cu totul aparte pentru aniversarea băiețelului meu. Mereu m-am gândit la ceva deosebit pentru această ocazie, dar acum zis să fie ieșit din comun, să fie de ținut minte. Iar într-o dimineață am primit și inspirația: un zbor cu avionul, cu avionul adevărat, cum zice Iusti. Am căutat zboruri care să fie ieftine, interne și am stabilit destinația: Iași. Apoi urma să caut un hotel și să stabilim un itinerariu de două zile, plin cu activități distractive pentru Iusti.

O mini-excursie în trei, ce include un zbor cu avionul și timp petrecut cu mama și cu tata – o idee genială, mi-am zis! Dar nașa lui Iusti, verișoara mea, când a auzit de planurile noastre, le-a transformat cu totul. Așa am am ajuns de la Iași să mergem la…. Dineyland! A fost cadoul ei de suflet, unul neașteptat care chiar a devenit ieșit din comun și memorabil!

Cea mai frumoasă aniversare a lui Iusti de până acum

Răsfăț, distracție, aventură și nu doar pentru el, ci și pentru noi, părinții lui! A fost atât de bine încât ne-am zis ca, de acum înainte, fiecare aniversare a lui s-o petrecem în stilul ăsta: călătorind, descoperind noi locuri, formându-ne amintiri dragi.

Disney 1 mic

Cel mai mult lui Iusti i-a plăcut să se dea în mașinuțele de epocă: Autopia. Am stat la coadă de patru ori, dar a meritat de fiecare dată! Zâmbetul larg al lui Iusti și încântarea care i se citea pe chip a făcut totul. Am petrecut două zile în parcurile Diney și nu ne-am plictisit nicio clipă. Cu harta în mână, înarmați cu apă și gustări, am petrecut de dimineața până seara, iar timpul a trecut foarte repede.

Ne-am distrat împușcând extraterești și ajutându-l pe Buzz Lightyear. Am văzut pe pielea noastră cum se fac efectele speciale în filme și am fost cuprinși într-o imensă avalanșă de apă. Am văzut desene cu Mickey Mouse, din acelea vechi, ne-am dat în carusel, am intrat într-un submarin, am fost bântuiți de fantome și zgâlțâiți bine într-un lift care cade în gol zeci de metri… Am văzut un super-spectacol cu păpuși ce se mișcau pe ritm, în sincron, dar și un film 3D cu Ratatouille în care am fost chiar stropiți cu apă cu un mop.

Disney 2 mic

Și după două zile în care am avut altă rutină, în care somnul a fost atât de scurt, ne-a plăcut noul stil și felul în care ne-a schimbat perspectiva asupra vieții. Iusti nu s-a plictistit deloc, ba ar fi fost în stare să îndure oboseala și mersul pe jos toată ziua doar ca să mai mergem în parcul magic cu minuni. A fost impresionat de castelul ca în poveștile Disney și de parada personajelor care au cântat și au dansat pe lângă noi.

Replica memorabilă a lui Iusti: „Mami, în Franța trăiesc desenele animate!”

Disneyland este, cu siguranță, cel mai grozav parc din lume! E imens și îți ia ochii cu fiecare distracție, dar merită menționat că unele dintre ele nu sunt potrivite pentru copiii mici. Există limite de înălțime și mesaje de avertizare pentru cei care au rău de mișcare sau nu stau bine cu tensiunea arterială.

Dacă la început Iusti era deschis către noi experiențe, după două-trei mai înfricoșătoare a început să pună întrebări: „Mami, ce se întâmplă aici?”, „Acum ce urmează?” sau să spună: „Mami, nu vreau să calc pe podeaua asta!”. Îi spuneam mereu că fantomele nu sunt adevărate și nici pirații care ne speriau, ci doar oameni costumați, obiecte, decoruri, încât a ajuns să întrebe dacă barca ce se plimbă pe apă este adevărată. Am selectat apoi cu grijă distracțiile care erau potrivite și pentru Iusti. Sperăm să repetăm experiența, însă când va fi mai mare, de 10-12 ani, ca să se bucure din plin de tot ce are de oferit Disneyland.

Disney 3 mic

Am fost uimită să văd la aici tot felul de oameni, indiferent de culoarea pielii sau de religie, de la bebeluși micuți până la bătrâni veseli sau chiar oameni în cărucior care s-au dat și ei în coțomedii. Toți au venit pentru un singur lucru: distracție! Iar asta m-a pus puțin pe gânduri. Merită, din când în când, să ne amintim că viața înseamnă și distracție, nu doar facturi de plătit, necazuri, probleme de sănătate și lipsuri. Și ce cadou mai bun pentru cineva este acela ca o zi plină de distracție! Poate o sa preluăm modelul și pentru aniversările noastre, nu doar de ziua copilului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa