Zece idei perfecte de cadou pentru o proaspăt mămică

Mihaela Călin

Multe mămici sunt acoperite de cadouri la întoarcerea din maternitate, dar prea puține dintre acestea sunt și utile. Sigur, toate buchetele de flori, cutiile cu bomboane şi ramele foto sunt de apreciat, dar când va avea casa plină cu acestea, s-ar putea să nu i se mai pară ceva deosebit. Dacă eşti în căutarea cadoului perfect pentru o prietenă care a devenit mamă de curând, pe www.sheknows.com am descoperit o listă cu 10 cadouri care îi vor plăcea cu adevărat.

Mâncare

Dacă ai trecut vreodată prin experienţa travaliului, înţelegi foamea incredibilă care te cuprinde şi care izvorăşte parcă din adâncul sufletului. Mâncarea meschină, care se dă în spital nu poate să liniştească foamea de lup a noii mămici. Dacă umpli frigiderul lăuzei cu mâncare proaspătă, gătită în casă, te va considera pe viaţă o prietenă adevărată.

Un abonament la un serviciu de streaming

Dacă nu ştiai, nou-născuţilor li se face foame foarte des. Aşa că micuţa gâză îşi va trezi părinţii din oră în oră pentru a se hrăni. Aşa că este momentul perfect să vii cu modalităţi creative de a păstra deschişi ochii adulţilor. Un abonament la un serviciu de streaming poate transforma sesiunile maraton de hrănire în binge-watching. Mama poate urmări noaptea toate serialele pe care nu are timp să le vadă în cursul zilei.

O pauză

Da, noii părinţi apreciază orice cadou pe care îl vei aduce pentru a sărbători venirea pe lume a bebeluşului. În fapt, părinţii vor fi fericiţi la vederea oricărui alt adult. De asemenea, se vor bucura să li se amintească că mai au încă puterea raţiunii şi că pot vorbi şi altfel decât alintat. Dar ceea ce poţi face cu adevărat pentru prietena ta este să-i acorzi câteva minute pentru sine – ca să facă un duş fierbinte sau să tragă un pui de somn.

Un serviciu de curăţenie

După sindromul de cuib, pe care mulţi părinţi îl experimentează înainte de naşterea copilului şi care reprezintă vârful de energie pentru viitoarea mamă, brusc, curăţenia cade câteva trepte în ierarhia lucrurilor care trebuie făcute. Noii părinţi îşi concentrează acum toată atenţia asupra îngrijirii şi dezmierdării bebeluşului. Cum ar fi să vină prietena ta acasă, după o vizită de control la pediatru, şi să găsească toată casa lună? Ei, ăsta da cadou de nepreţuit.

Scutece, scutece şi iar scutece

Hainele de bebeluş şi jucăriile de pluş sunt adorabile. E adevărat. Dar asemenea cadouri adorabile nu o ajută pe mamă să depăşească o noapte lungă cu un nou-născut. Dacă vrei să-i oferi mai multă linişte prietenei tale, dă-i un pachet de scutece. Există doar câteva spaime mai mari decât realizarea la 3 dimineaţa a faptului că rezerva de scutece s-a epuizat, iar bebeluşul tocmai a făcut caca.

Vin

Uneori, singurul remediu pentru o zi deosebit de dificilă pe frontul maternităţii este puţin timp singură, cu un pahar de vin. Nu-ţi face griji dacă mama alăptează, sigur nu va face exces. Aşa că o sticlă de vin este cu adevărat darul care să o ajute pe proaspăta mămică să meargă mai departe.

Cursuri pentru mame

Oricine a avut ideea de a organiza cursuri, în care mama să facă mişcare alături de copil, a fost cu adevărat genial. Cum altfel ai putea să-l descrii pe cel care a descoperit o metodă pentru ca proaspăt mămicile să iasă din casă, să facă sport şi să se bucure de timpul petrecut alături de alţi părinţi. Toate acestea, fără a fi nevoie să aibă grijă de copii.

Un card cadou la o cafenea

Nu am ştiut niciodată că o mamă ar fi în stare de orice ca să aibă dimineaţa o cafea proaspătă. E clar că nopţile nedormite, încărcate cu furie şi sesiuni de hrănire au adus-o în această stare. Vrei să fie o super-mamă? Da. Dar mai întâi oferă-i o cafea bună.

Un card cadou la un salon de coafură

Venirea pe lume a unei noi fiinţe preţioase este într-adevăr un lucru frumos şi glorios. Dar asta nu înseamnă că mamele se simt întotdeauna frumoase şi glorioase. O zi la un salon de coafură este doar un truc pentru a-ți revitaliza prietena şi pentru a-i aminti ce mamă uimitoare este.

Un cadou sentimental

Să fii proaspăt părinte poate fi un lucru dur, dar, din asemenea lucruri sunt făcute visurile. Această nouă aventură va deveni, probabil, una dintre cele mai uimitoare călătorii, pe care părinţii le vor face vreodată. Aşa că vor dori întotdeauna să îşi amintească momentul în care şi-au adus copilul pe această lume. Un cadou nostalgic – cum ar fi un colier gravat manual cu numele bebeluşului şi data naşterii va încălzi inimile pentru anii următori.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa