Situație revoltătoare: o mamă, obligată să demonstreze că alăptează, pentru a fi lăsată cu pompa de sân în avion

Anca Vlad

  Unei mamei i s-a cerut să demonstreze că alăptează ca să i se permită să urce în avion cu pompa de sân, susține hotmomclub.com. Tonul a fost imperativ: Vrei să urci în avion cu pompa de sân? Dovedește că alăptezi!

  Cu toți știm că mamele sunt supereroi și că au puteri extraordinare. Alăptatul e una dintre ele, dar asta nu însemnă că trebuie să fii umilită în public de cei care vor să le demonstrezi cu orice chip că ai această putere.

  Despre alăptare, despre proces în sine și despre beneficiile lui poți afla de la pediatrul și consultantul în alăptare Ilinca Tranulis. Înscrie-te aici la masterclass-ul live susținut de ea.

  Ei bine, exact asta i s-a întâmplat unei mame care călătoarea cu avionul de la Singapore la Paris, când a fost oprită de oficialii de pe aeroportul din Frankfurt.

  Amenzi pentru părinții care fumează în prezența copiilor. Care sunt țările cu o astfel de lege

  Gayathiri Bose, o mamă singaporeză, manager la o companie de transporturi și mamă a doi copii – unul de trei ani și altul de șapte săptămâni – a depus o plângere la poliția germană în care reclama faptul că autoritățile de pe aeroportul din Frankfurt ar fi pus-o să se mulgă ca să le demonstreze că alăptează.

  Gayathiri le-a spus reporterilor că, în urma acestei experiențe, s-a simțit umilită și traumatizată. Cine nu ar fi fost? Aparent, oficialii de pe Aeroportul din Frankfurt au considerat suspect faptul că femeie călătorește cu pompă de sân, dar fără copil.

  În legătură cu acest incident, ea a declarat pentru BBC: „M-au întrebat sceptici dacă alăptez și în acest caz unde e copilul? În Singapore?”. Apoi, femeia susține că unul dintre oficiali i-a cerut să-și descheie buza și să-i arate sânii, după care a întrebat-o cum se face că nu are urme de lapte pe sâni!

  Abia după acest control, oficialii au testat și i-au dat pompa de sân, înapoindu-i pașaportul. Din cauza acestui tratament, femeia a depus plângere la poliție.

  Nimeni, în niciun colț de lume, nu ar trebui să treacă printr-o astfel de experiență, cu atât mai mult cu cât este normal și legal să călătorești cu o pompă de sân.

  Cât durează un concediu de creștere a copilului în alte ţări şi de ce sunt româncele privilegiate?

  Dacă ți s-a părut interesant acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa