Vocea ta. Bună, sunt Monica, voluntar pentru copiii bolnavi de cancer

TOTUL DESPRE MAME
Monica Costea Little People

Două ore sunt un timp oarecare, nu foarte mult, dar nici ca şi cum n-ar fi. În două ore poţi să bei o cafea cu cel mai bun prieten cu care să treci în revistă întâmplările din ultima săptămână, poţi să vezi un film, în total cam două ore stai în trafic pe zi, aşteptând să se facă verde, două ore durează să îţi duci copilul la pian, să îl aştepţi să îşi facă lecţia şi apoi să vă întoarceţi acasă unde cinaţi împreună cu familia.

Pentru mine, de un an şi jumătate, două ore au devenit cel mai plin de sens timp pe care îl petrec în fiecare săptămână şi asta pentru că nu îl mai ţin doar pentru mine ci am ales să îl dăruiesc.

Mă numesc Monica şi povestea mea cu Little People a început ca voluntar, acum un an şi jumătate. De aproape 3 luni am devenit coordonatorul uneia din cele 3 echipe de voluntari din Bucureşti, echipa care activează în spitalul de copii Marie S. Curie. În timpul cât am activat ca voluntar, am petrecut două ore în fiecare săptămână interacţionând cu copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucureşti, unde, în intervalul de timp între orele 16:00 şi 18:00, alături de colegii mei voluntari, desfăşurăm activităţi terapeutice de sub umbrelă programului “Nu mi-e frică”.

Menirea acestui program este să sprijine micii pacienţi în a face faţa mai uşor tratamentului. Activităţile terapeutice desfăşurate de voluntari cresc complianta copiilor şi adolescenţilor faţă de tratament şi faţă de procesul de spitalizare, dau rezultate semnificative în managementul durerii şi le reduce acestora anxietatea faţă de procedurile medicale.

Contrar aşteptărilor mele, pe secţia de oncopediatrie am găsit copii veseli şi bucuroşi să îşi trăiască din plin copilăria, chiar şi în coditiile spitalizării pe perioade lungi de timp. Feedbackul pe care îl primesc de la ei după fiecare activitate mă motivează, mă energizează şi îmi oferă certitudinea că acele două ore au contat teribil de mult în viaţa lor.

Eduard, supravieţuitor de cancer, mi-a mărturisit că: Activitatea desfăşurată de către voluntarii asociaţiei în spitale mi se pare un lucru extraordinar de necesar în creşterea moralului copiilor şi părinţilor internaţi, în familiarizarea acestora cu procedurile medicale, în sporirea încrederii în ei înşişi, dar şi în pregătirea pentru reintegrarea lor în societate. Tot ceea ce fac ei este ca o minune pentru copii, deoarece îi ajută pe aceştia să uite de boala şi să simtă din nou bucuria copilăriei.

Dacă vrei şi tu să umpli de sens două ore din viaţa ta în fiecare săptămână, vino alături de noi în echipa Little People Bucureşti. Avem nevoie de voluntari care să iubească copiii şi să îşi dorească să le ofere timp, bună dispoziţie şi care vor să contribuie la povestea lor de eroi care au supravieţuit cancerului. Persoanele interesate cu vârsta minimă de 16 ani pot aplica trimiţând CV si o scrisoare de motivaţie, ambele în engleză, la adresa [email protected].

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa