Viața de familie plină de drame a noului președinte american: prima soție și doi copii i-au murit

Ileana Mirescu
viața plina de dramă a noului președinte american
Joe Biden și Jill, a doua lui soție, care l-a susținut în politică ori de câte ori a fost nevoie

Viața de familie plină de drame a noului președinte american. Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este cel de-al 46-lea președinte al SUA, după ce a primit deja un număr record de voturi, peste 74 de milioane, potrivit CNN. Până să ajungă aici, a avut o viață de film, cu lovituri și ridicări: prima soție și o fiică au murit într-un accident, și-a crescut singur cei doi băieți din prima căsătorie, iar în 2015 a îngropat unui dintre fii, mort la 46 de ani, din cauza unui cancer extrem de agresiv. S-a recăsătorit la mulți ani după moartea primei soții și are o fiică care l-a încurajat în cariera politică.

Joe Biden, candidatul la funcția de președinte al SUA în 2020, a fost vicepreședinte între 2009 și 2017, sub administrația Obama. Înainte de asta, Biden a fost senator din partea Partidului Democrat între 1973 și 2009.

În spatele succesului politic, Biden a trecut prin evenimente personale tragice. S-a căsătorit în anul 1966 cu Neilia Hunter și au devenit părinții a trei copii: doi băieți – Beau și Hunter, și o fată – Naomi.

Viata de familie plină de drame a noului președinte american: prima soție și fiica de 1 an au murit într-un accident

La un an după nașterea fetiței, a avut loc prima tragedie care l-a marcat: soția a mers cu fetița să facă cumpărături pentru Crăciun, iar la întoarcere au murit amândouă într-un accident de mașină. Joe a rămas să se ocupe singur de creșterea celor doi băieți – Beau și Hunter.

Joe și Jill Biden
Joe și Jill Biden, la începutul relației lor

Joe s-a recăsătorit în anul 1977, la doi ani după ce a cunoscut-o pe actuala s-a soție, Jill, prin intermediul unui prieten comun. Jill a acceptat să își unească destinele cu Joe, după mulți ani în care a fost singură. Se căsătorise tânără iar la 24 de ani era deja divorțată, așa că își dorea un mariaj care să dureze. „Am vrut să fiu 100 % sigură de această căsătorie, că va dura până când moartea ne va despărți, pentru ca fiii lui Joe să nu mai piardă altă mamă”.

Jill a crescut băieții lui Joe ca și cum ar fi fost ai ei, iar în anul 1981 au spus bun venit în familie fiicei lor Ashley.

Viata de familie plină de drame a noului președinte american. Beau Biden – fiul mort la doar 46 de ani de cancer

Beau Biden, fiul din prima căsătorie a lui Joe Biden, care a murit de cancer la doar 46 de ani

Beau Biden, absolvent al Universității Pennsylvania, a lucrat la Departamenul de Justiție și a fost procuror federal. Beau s-a căsătorit cu Hallie Olivere în 2002 și au împreună doi copii: Natalie și Robert.

În anul 2010, Beau a suferit un accident vascular ușor iar trei ani mai târziu a fost operat pentru înlăturarea unei tumori mici la nivelul creierului. În august 2013 a fost diagnosticat cu cancer, iar în anul 2015, la vârsta de 46 de ani, a murit din cauza bolii.

După moartea tragică a fiului, Jill Biden a declarat: „M-am întrebat după moartea lui dacă voi mai putea simți bucurie vreodată sau dacă voi mai fi capabilă să zâmbesc. Era vară, dar nu mai era pic de căldură rămasă în mine… La patru zile după ceremonia de înmormântare a lui Beau, l-am privit pe Joe cum se bărbierea și își punea costumul. L-am văzut cum s-a îndreptat în oglindă, și-a tras umerii și a ieșit în lumea în care fiul nostru nu mai era. Așa este el”.

Al doilea fiu al lui Joe Biden este Hunter, divorțat, tată a trei fete: Naomi, Finnegan și Maisy.

Al doilea fiu al lui Joe Biden, Hunter

Joe și Jill au împreună un singur copil biologic: Ashley Biden, care s-a născut în anul 1981. Ea a absolvit Tulane University din Louisiana și a fost director executiv la Delaware Center for Justice.

O fiică și șase nepoți

Jill Biden, alături de fiica ei și a lui Joe Biden, Ashley

Ashley a avut o influență importantă asupra ambițiilor politice ale tătălui ei, spun surse apropiate familiei.

Tânăra s-a lansat în lumea modei și a fondat în 2017 propriul brand de haine – Livelihood. Este căsătorită din 2012 cu chirurgul plastician Howard Krein.

Joe Biden este și bunic pentru șase nepoți și peste puțin timp va fi instalat președinte al celui mai puternic stat din lume, fiind ales cu cel mai mare număr de voturi.

Nepoatele lui Joe Biden
Nepoatele lui Joe Biden: Maisy, Finnegan, Naomi și Natalie (foto ABC)

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa