Pedeapsă: abandonat de părinți în pădure

Raluca Dumitrică
copil-abandonat-totul-despre-mame

Pentru că așa au considerat să-și arate dezaprobarea față de comportamentul fiului lor în vârstă de 7 ani, doi părinți din Japonia l-au abandonat într-o pădure.

Din fericire, băiețelul a fost găsit cu ajutorul armatei şi al poliţiei, după 6 zile de la dispariţie.

Yamato Tanooka, un băieţel din Japonia în vârstă de numai 7 anişori, a fost găsit viu şi nevătămat într-o pădure din Japonia populată de urşi, la şase zile după ce părinţii lui l-au abandonat acolo, ca să-l pedepsească. Deşi, iniţial, tatăl copilului a contactat poliţia şi le-a spus forţelor de ordine că cel mic a dispărut, pur şi simplu, în timp ce ei, părinţii, căutau plante în zona plină de vegetaţie aflată la poalele muntelui Hokkaido, după această declaraţie a fost nevoit să mărturisească adevărul şi să le spună poliţiştilor cum au stat lucrurile. La baza răsturnării de declaraţie a stat şi reacţia aprigă de pe reţelele sociale, unde oamenii şi-au manifestat îngrijorarea faţă de dispariţia celui mic şi au emis fel de fel de ipoteze cu privire la soarta acestuia.

Abandonul, pedeapsa dată de părinte

În cele din urmă, probabil speriat şi plin de remuşcări, tatăl copilului le-a zis poliţiştilor că micuţul avea un comportament urât şi arunca cu pietre în maşini şi în oameni. Părinţii l-au dat jos din maşina în care se afla şi l-au lăsat pe marginea drumului, în apropierea unei păduri, drept pedeapsă. Maşina a pornit imediat, dar, după câteva minute, părinţii au hotărât să se întoarcă la locul în care şi-au lăsat copilul, observând că acesta nu mai era acolo. „I-am făcut ceva de neiertat copilului nostru şi am provocat, de asemenea, o serie de necazuri mai multor persoane”, a declarat Takayuki Tanooka, tatăl copilului abandonat, citat de Washington Post. „Sper că e teafăr”, a mai spus acesta.

Poliţia, armata şi zeci de voluntari au plecat în căutarea copilului dispărut

200 de poliţişti şi voluntari şi 75 de militari din forţele de apărare japoneze şi-au unit eforturile pentru a găsi acest copil abandonat în pădurea densă. După ce în zona s-au găsit urme proaspete de urşi, lor li s-a alăturat şi un vânător local care cunoștea bine zona. La şase zile de la dispariţie, timp în care a plouat torențial, băiatul a fost găsit teafăr, cu zgârieturi minore pe corp şi uşor deshidratat, într-un adăpost al unei foste baze aeriene japoneze, aflată în partea de nord a muntelui Hokkaido. Locul cu pricina se afla la aproximativ 3 kilometri de zona în care cel mic a fost abandonat de părinţi.

Regrete publice

Imediat ce a fost găsit, copilul a primit mâncare şi apă de la echipele de salvare, fiind ulterior dus cu elicopterul la spitalul din Hakodate, pentru un consult medical. Potrivit postului local de televiziune NHK, citat de The Guardian, micuţul le-a spus celor care l-au găsit că se afla in adăpost de câteva zile şi că a băut apă dintr-un jgheab aflat în afară acestuia.

Intervievat de reporteri, după găsirea copilului, tatăl băiatului a avut un moment de tristeţe şi a recunoscut că ceea ce a făcut nu a fost bine. „Primul lucru pe care i l-am spus copilului când l-am văzut a fost că îmi pare foarte rău. Comportamentul meu a fost exagerat. El a dat din cap şi a spus bine, ca şi cum m-ar fi înţeles”, a mai spus tatăl. „În primul rând, e absolut minunat că e teafăr. Nu am cuvinte să descriu lucrul asta. E bine. Eu mi-am crescut copilul cu iubire, dar ce am făcut a fost exagerat. Chiar am crezut că fac ceva bun pentru el, nu mă aşteptam să se ajungă la aşa ceva”.

https://www.youtube.com/watch?v=pa2TNGizDCk

Foto: globalnews.ca.

Alfie Kohn se va afla pe 16 și 17 martie 2019 pentru a patra oară în România pentru a susține o nouă serie de conferințe, în București și Cluj. Conferința ”De la pedepse si recompense la cooperare și colaborare” este organizată de TOTUL DESPRE MAME cu sprijinul Transylvania College și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa